Leverkusen-Leipzig: a Puskás-díjas gólok meccse - videó

Őrült mérkőzésen bizonyítottak Gulácsiék.

Forrás: dierotenbullen.com

Végül 4-2-es győzelmet aratott az RB Leipzig a Leverkusen otthonában, de közel sem volt olyan egyszerű dolguk, mint azt a végeredmény tükrözi.
 
Nem kezdődött jól a meccs Willi Orbán és Gulácsi Péter. A 10 percben egy gyors bedobást követően a magyar védő buktatta ellenfelét a tizenhatoson belül, és a játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. Havertz magabiztosan szakította meg Gulácsi kapott gól nélküli sorozatát.
 
Ezt követően jött Sabitzer, és egy gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített. Azonban ismét a Leverkusen pillanatai következtek.   Egy szögletet követően keveredett Havertz mögé a labda, aki fordulatból lőtte ki Puskás-díjat érdemlően a hosszút. Gulácsi abszolút tehetetlen volt. Nem sokkal később Brandt növelhette volna szép megoldással csapata előnyét, ha kicsit pontosabb.
 
A második félidőben Werner villant először. A büntetőterület sarkától cselezett befelé, majd lőtte a hosszúba. Ezt követően következtek a mérkőzés legmegosztóbb jelenetei. A játékvezető a VAR segítségével kezezés miatt tizenegyest ítélt, amivel Forsberg megfordította az állást, de sok szó esik majd még arról, jogos volt-e a büntető.
 
A 83. percben Cunha villantotta meg a magában rejtett Zidanet, és miután lefordult két védőről is, csodálatosan pörgetett a kapus felett a kapuba.
 
Ralf Rangnick, a Lipcse vezetőedzője elismerte a mérkőzést követően, hogy az első játékrészben nem játszottak jól, és örülhettek, hogy csak 2-1-es hátrányban voltak. Ezt követően viszont váltottak egy 3-5-2-es felállásra, behoztak két friss játékost, és megmutatták miből faragták őket. 
 
– Domináltuk a második félidőt megmutatva erősségeink, és a Leverkusen gyengeségeit. Végül nem érdemtelenül nyertünk. Ez egy hatalmas győzelem számunkra – zárta szavait a tréner.
A mérkőzést a két magyar játékos végig a pályán töltötte.

Bundesliga, 28. forduló
Bayer Leverkusen – RB Leipzig 2-4 (2-1)
Játékvezető: Welz T. (Ger), Helyszín: BayArena (Leverkusen), Nézőszám: 28 845
Gólszerzők: Havertz (bünt. - 11., 23.), illetve Sabitzer (17.), Werner (64.), Forsberg (bünt. – 71.), Cunha (83.)

Legfrissebb híreink