Létfontosságú váltásról beszélt Gulácsiék mestere

A két gólszerző ugyanazt emelte ki.

Forrás:

A Bundesliga aktuális fordulóját sikerrel vette a mindkét magyar játékosával felálló RB Leipzig. A VfB Stuttgart otthonában arattak 3-1-es diadalt. A mérkőzés elején gyorsan megszerezték a vezetést, Yussuf Poulsen volt eredményes, de Orbán kezezését követően büntetőből egyenlíteni tudott ellenfelük, Gulácsi hiába érezte merre kell vetődnie. A második félidőben Marcel Sabitzer szerzett ismét vezetést, majd Poulsen duplázott.
 
A lipcseiek vezetőedzője, Ralf Rangnick elégedett volt a három pont megszerzésével, de kiemelte, játszottak már ennél sokkal jobban.
 
- Nem csak a formációnkat változtattuk meg a második félidőben, hanem a hozzáállásunkat is. Létfontosságú volt, hogy megmutassuk a játékunk másik oldalát a második játékrészben – idézi a trénert a klub weboldala. - Nem volt briliáns játék részünkről, és határozottan játszottunk már jobb meccset, de boldog vagyok, hogy úgy végződött, ahogy. Három nagyon fontos pontot szereztünk.
 
A két gólszerző Yussuf Poulsen és Marcel Sabitzer is egyetértett mesterükkel, mindketten a csapat nyugodtságát és türelmét emelték ki, ami hozzá segítette a csapatot a győzelemhez.
 
- Volt néhány rossz periódus a meccsen. A második félidőben jobbak voltunk, és támadóbban játszottunk. Türelmesek voltunk, helyzeteket alakítottunk ki, és megszereztük a góljaink. Végül megérdemelten nyertünk – nyilatkozta Poulsen.
 
- Küzdelmes meccs volt. A Stuttgart mindent megpróbált, hogy megállítson minket, beleértve rengeteg szerelést. Hosszú ideig működött, de nyugodtan játszottunk a második félidőben, hogy elvigyük a három pontot – fűzte hozzá Sabitzer. - Természetesen elégedett vagyok, hogy gólt szereztem, mert mostanában gyakrabban találtam el a kapufát, vagy hárították a lövésem. Boldogok vagyunk, hogy három fontos pontot szereztünk – nagyon meg akartuk tenni.
 
A sérülése után még nem tökéletes formában futballozó Emil Forsberg szerint megmutatták, hogy topcsapatról beszélünk a Leipzig kapcsán.
 
- Örülök, hogy ismét kezdhettem, és ott lehettem a pályán. Nagyszerű érzés volt. Remekül kezdtünk, és gyorsan gólt szereztünk. – mondta Forsberg. - Erőltettük a támadást a büntető után, és sokszor vesztettünk labdát. De félidőben azt mondtuk magunknak, megmutatjuk, hogy egy topcsapat vagyunk – és ezt is tettük.
 

Legfrissebb híreink