Leosztályozta magát az MTK elküldött edzője

Előítéletes közegről beszélt.

Forrás: mtkbudapest.hu

A Reggeli Start az alábbi interjút küldte a honlapunknak:

„Ha tízes skálán kell értékelnem, akkor nyolcas a munkám” – osztályozta rövid MTK-s karrierjét a Reggeli Startban a fővárosi klub hétfőn menesztett vezetőedzője, Giovanni Costantino. Az olasz szakember csak sejtéseit tudta megosztani Szedmák Zita műsorvezetővel, hogy miért kellett távoznia a kék-fehérek kispadjáról, emellett beszélt Marco Rossiról, továbbá a jövőjéről is szót ejtett.

„Én játszattam a legtöbb fiatalt. Öten voltak, a tabella közepén állunk, és az volt a legfontosabb szempont, amikor elkezdtem dolgozni az MTK-nál, hogy fiatalokkal meglegyen a biztos bennmaradás” – indokolt Giovanni Costantino, hogy miért nem érti pontosan a menesztését az NB I hetedik helyén álló csapat éléről. A 37 éves olasz szakember picit magának ellentmondva arról beszélt később a DIGI Sport napindító műsorában, hogy „három magyarral játszottunk és nyolc külföldivel – ebből adódhattak problémák az öltözőben. De a fiataloknak is meg kell érteni, hogy nem játszhat valaki csak azért, mert magyar.”

Az eredetileg az MTK-val 2+1 évre szerződő Costantino hozzátette, hogy közte és a játékosok között nem volt ellentét: „Egy edző látja, ha az öltöző nem áll mellette. Sportigazgató úr is (Polyák Balázs – a szerk.) pénteken még azt mondta, hogy mindenki elégedett azzal, amerre haladunk, de ő is a klub alkalmazottja, és ilyenkor a tulajdonos dönt. Egy olyan környezetbe érkeztem, amely nem volt pozitív. Ha győztünk, kritikák jöttek, ha kikaptunk, érthetően akkor is a kritikát kaptuk – utólag úgy érzem, hogy előítéletesek voltak velem.” A messinai születésű szakember – állítása szerint - a szeptember közepén lejátszott Magyar Kupa-meccs után beszélt utoljára az MTK Budapest tulajdonosával, Zakor Sándorral.

Giovanni Costantino a múlttal kapcsolatban elmondta a Reggeli Startban: „Nem bántam meg, hogy otthagytam a válogatottat. Marco Rossival szép időszakot tudtunk le. Részemről semmi neheztelés nincs vele szemben, őt kéne megkérdezni, miként érez az irányomban. Más utat választottam, nem hiszem, hogy még egyszer lehetőségem nyílna a válogatottban dolgozni. Nagyon szeretem Magyarországot, remélem, itt edzősködhetek a jövőben is. Jól ismerem az NB I-et, és a játékosok közül is sokak bizalmát kiérdemeltem. Most is kapok üzeneteket, hogy sajnálják, ami történt. Ha meglesz a lehetőségem, hogy itt dolgozzak, akkor elfogadom, de ha nem, akkor máshol keresek lehetőséget.”

FRISSÍTÉS: 16.59

Legfrissebb híreink