Lengyelországból igazolt a Honvéd

Hivatalos bejelentés.

Forrás: honvedfc.hu

ÍME, A HONVÉD HIVATALOS BEJELENTÉSE:

,,Lukas Klemenz a Budapest Honvéd negyedik téli igazolása

Nir Bardea átigazolása után újabb belső védővel bővül a Budapest Honvéd FC kerete, miután klubunk szerződtette a lengyel Lukas Klemenzet. A Németországban született labdarúgó átigazolási díj fejében érkezik, és két és fél éves, hosszabbítási opcióval ellátott megállapodást kötött a kispesti együttessel.

„Baráth Botond időleges kiesése, a sűrű versenynaptár valamint a konkurenciaharc erősítése érdekében igazoltunk még egy belső védőt. Lukas Klemenzet már nyáron szerettük volna megszerezni, de a klubjával akkor nem sikerült a megállapodás. Személyében egy nagyon jó felépítésű, fejpárbajokban és párharcokban is erős védő érkezett, aki a lengyel bajnokságban is jó teljesítményt nyújtott” – nyilatkozta Kun Gábor ügyvezető honlapunknak.

A 25 esztendős futballista Lengyelországban kezdte a pályafutását, az Odra Opole volt az első felnőttcsapata, majd a Korona Kielce labdarúgójaként 19 évesen debütált a lengyel első osztályban. A második ligában 70 meccsen 4 gólt szerzett, az Ekstraklasában pedig 64 találkozón 2 gól és 1 gólpassz a mérlege. Karrierje folyamatosan ívelt felfelé, az elmúlt két évet az egyik legerősebb lengyel klubban, a Wisla Kraków-ban töltötte, ahol 47 első osztályú találkozón lépett pályára.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek – mondta a szerződés aláírását követően Lukas Klemenz. – Az első benyomásaim a klubról, Magyarországról nagyszerűek, alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát. Úgy gondolom, remek lehetőség számomra az, hogy a Honvéd játékosa lehetek, bízom benne, hogy rengeteg sikerben lesz együtt részünk.”

Lukas Klemenzet szeretettel köszöntjük Kispesten és sok sikert kívánunk neki a Honvédnál!"

LUKAS KLEMENZ

Született: 1995. szeptember 24.

Poszt: védő

Magasság: 191 cm

Korábbi klubjai: Pomologia, Odra Opole, Valenciennes (francia), Korona Kielce, GKS Belchatow, Olimpia Grudziadz, GKS Katowice, Jagiellonia, Wisla Kraków

FRISSÍTÉS, 21.46:

Elmondta az új igazolás, miért választotta a Honvédot - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink