Leipzig: újabb komoly elismerés érte Gulácsit

Magyar uralom a Bundesliga-csapatnál.

Forrás: rblive.de

Minden együttesnél az elismerés és a teljesítmény méltatása a csapatkapitányi karszalag viselése. Az RB Leipzig-nél a magyar válogatott Willi Orbán a csapatkapitány, helyettese pedig Diego Demme volt. A német játékos viszont hat év után elhagyta a "Bikákat", és Nápolyba igazolt, így helyére új játékost kellett választani a Bundesliga első klubnál, és Gulácsi Péter kapta ezt a megtisztelő szerepet.

A tisztséget tehát alapvetően továbbra is Willi Orbán tölti be, de miután a magyar védő sérüléssel bajlódik, a másodosztályú Osnabrück elleni edzőmeccsen Gulácsi vezette pályára csapatát.

Élő közvetítés az átigazolásokról - Priskin a másodosztályban folytatja - NB1.hu

 

A Bundesliga legjobb kapusává is választott Gulácsi eddig egyszer viselte a lipcseiek csapatkapitányi karszalagját: bő két éve, a Wolfsburg elleni 1-1-es bajnokin.
A csapat újdonsült (társ)kapitánya tegnap a klubja szurkolói ankétján vett részt Julian Nagelsmann és Yussuf Poulsen társaságában, és 150 fanatikus előtt azt nyilatkozta:

"Nincs is szebb egy játékos számára, ha a saját szurkolói előtt léphet pályára. Elképesztően sok örömet okoz ezelőtt a csodás publikum előtt, itthon játszani. Ha a tabellára nézünk, egyértelműen látszik, hogy megvan a sanszunk, hogy német bajnokok legyünk, még ha csak féltávnál is vagyunk. Meglátjuk, mi fog történni, de ha megvan az esélyünk, miért ne élnénk vele. A német kupában és a Bajnokok Ligájában is a következő körbe akarunk jutni. De addig is, ahogy Yussi (Poulsen) is mondta, fontos, hogy a élvezzük meccseket és, amit eddig elértünk" - fogalmazott Gulácsi.

Gulácsi egyébként portálunk szavazásán ismét megszerezte a Magyar Aranylabdát.

Legfrissebb híreink