Leicester: az olcsóbb Szalai Attila több mutatóban is veri riválisát 

Kérdés, melyiküket igazolja majd le az angol harmadik.

Forrás: Réti Zsolt

Már jeleztük, hogy Szalai Attila, a Fenerbache védője lehet minden idők legdrágább magyar játékosa, mert angol és török sajtóhírek szerint a Leicester kész lenne érte 25 millió eurót fizetni a nyári átigazolási szezonban. Mint ismeretes, a csúcsot Szoboszlai Dominik tartja 20 millióval, az RB Leipzig ennyiért vette meg a télen a Salzburgtól.

Az angol bajnokságban jelenleg harmadik klubnak azonban nemcsak Szalai az egyetlen kiszemeltje az egyik középső védő posztjára, hanem Joachim Andersen is, a dán a francia Lyon kölcsönjátékosaként szerepel a Fulham csapatában.

A footballfancast.com oldal készített egy érdekes összeállítást a két játékosról, a statisztikai adatok alapján Szalai minden szegmensben jobb a riválisánál, ezért a szerző kijelenti, hogy Szalai lenne a jobb megoldás a Leicester számára. Hozzáteszi, Szalai csak 3.3 milliót ér, míg a dán 15-öt, ezért is lenne jobb megoldás Szalai.

Leicester must sign Szalai, not Andersen

 

Természetesen az nb1.hu is azt szeretné, ha Szalai még erősebb bajnokságba kerülne, ám azt meg kell jegyeznünk, szerintünk csak iránymutatásra szolgálhat két különböző bajnokságban szereplő játékos meccsek közbeni statisztikai adatainak az összehasonlítása, már csak azért is, mert az angol bajnokság sokkal erősebb, mint a török. Ezt jelzi a két védő jelenleg becsült piaci értéke is. Hangsúlyozzuk, hogy jelenlegi, nem jövőbeli...

De ismételjük, reméljük Szalai Attila jut hozzá ahhoz a lehetőséghez, hogy még jobb futballistává válhasson.

Legfrissebb híreink