Lehet-e válogatottunk a Vidi újabb, magyarrá lett játékosa?

Posztriválisa sorsa sem egyszerű.

Forrás:

Mint ismeretes, tegnap hivatalosan magyar állampolgár lett Stopira, a Mol Fehérvár FC bal oldali védője.

A 31 éves védő 2012 júliusa óta futballozik a Vidinél, azóta kétszer lett magyar bajnok, egyszer meg kupagyőztes. 244 meccsen erősítette eddig a fehérváriakat, 18 gólt szerzett, az NB I-ben 166 mérkőzésen játszott, 14 gólt szerzett.

A Vidi légiósai közül nem ő az első, aki letette már a magyar állampolgársági esküt, előtte Loic Nego és Vinícius Paulo is így tett. Utóbbi egyébként 7 alkalommal azóta már a magyar válogatottban is pályára léphetett. 

Éppen ezért kérdezte meg több olvasó is az nb1.hu-tól, hogy azzal, hogy Stopira magyar állampolgár lett, játszhat-e a magyar válogatottban?

 

A válasz egyértelmű nem. De nem a játéktudása miatt, hanem azért, mert a Zöld-foki Köztársaság válogatottjában 2008. június 22-én bemutatkozott Mauritius ellen (utána meg még 32 alkalommal bizonyíthatott).

 

Stopira eddig 4 meccsen játszott az ősszel a Vidiben, amióta Joan Carrilo visszatért a kispadra, mindkétszer végig a pályán volt, Diósgyőrben és a Paks ellen is, Miskolcon, a 3-1-es diadal alkalmával ő szerezte csapata első gólját a 6. percben.

Előtte Hangya Szilveszter játszott a posztján, akire számított volna Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatottnál, de mint azt az Uruguay elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján elmondta, a játékosnak bocsánatot kell kérnie ahhoz, hogy számítson rá.

Legfrissebb híreink