Legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Két fővárosi klub a fókuszban. Hemingway is bekerült.

Forrás:

Fordulatos, változatos meccseket hozott az NB I 25. fordulója, arról nem beszélve, hogy a táblázaton is jelentős változások történtek. A bajnokságot mostantól a Szombathelyen nyerő Honvéd vezeti, két ponttal megelőzve a Vasastól emberelőnyben kikapó Videotont. A Gyirmót helyzete egyre kilátástalanabb, és bár Bódog Tamás kinevezése óta a DVTK megverte az Újpestet, idegenben ikszelt a Ferencvárossal, egyre nagyobb bajban van.

 

A forduló győztese: Honvéd és a Vasas

A két klubnak sokkal, de sokkal kevesebb a költségvetése, mint a Videotonnak és a Ferencvárosnak és sokkal kevesebb támogatója is van, de a pályán éppen a kispestiek és az angyalföldiek bizonyítják, be, hogy a pénz nem minden. A Honvéd vezeti a táblázatot, a Vasas emberhátrányban verte meg Felcsúton a Videotont.

 

A forduló legdrámaibb utolsó percei: Honvéd és Vasas

Már megint az előbb két említett csapat. Az, hogy Eppel milyen gólt szerzett a 88. percben, már szintén maga volt a felfoghatatlan, de az, hogy Baráth, teljesen véletlenül, hihetetlen önkapufát fejelt az utolsó pillanatban, szintén nem mindennapi, sőt… A Vasas meg a pár perccel korábban becserélt Murka révén szerzett győztes gólt úgy a Videoton ellen Felcsúton, hogy emberhátrányban volt. Úgy látszik, a Fortuna ezt a két csapatot választotta ki magának, legalábbis ebben a fordulóban.

 

A forduló góljai: Remili és Baki

Úgy látszik, ez a holtversenyek fordulója, mert képtelenek vagyunk eldönteni, hogy a Vasas vagy az MTK játékosa lőtt-e nagyobb gólt.

 

 

 

 

A forduló nyilatkozata: George F. Hemingway

Kivételesen nem egy játékos vagy egy edző mondataira figyeltünk fel, hanem a kispesti tulajdonoséra.

 

Még nem dőlt el az NB I-es listavezető edzőjének a sorsa - NB1.hu

Még nem dőlt el az NB I-es listavezető edzőjének a sorsa

 

A forduló válogatottja

Király: - Ikenne-King, Vaskó, Szabó J. Ristevski – Murka, Berecz, Kanta, Hidi – Eppel, Torghelle

 

Király Gábor (Haladás):Annak ellenére, hogy a Hali kikapott a Honvédtól, pazar védéseivel a mérkőzés embere volt. Eppel góljáról nemigen tehetett.

 

Ikenne-King (Honvéd):Továbbra is a kispestiek egyik legjobbja, lezárja a szélét a pályának, a jobb oldalon viszont nem lehet feltartóztatni, ha előre indul.

 

Vaskó Tamás (Vasas):Nagyon fontos szerepe volt abban, hogy az NB I legerősebbnek gondolt csatársora nem tudott annyi helyzetet kialakítani a forduló rangadóján, amennyire szüksége lett volna legalább a pontszerzéshez.

 

Szabó János (Paks):Két előretörésével is büntetőt harcolt ki. Amennyiben Bartha a másodikat is belövi, valószínűleg három ponttal távozik a Paks Újpestről.

 

Kire Ristevski (Vasas):Amióta a Vasashoz került, a piros-kékek egyik, ha nem a legjobb teljesítményt nyújtó játékosa. A Videoton ellen is ezt bizonyította.

 

Murka Benedek (Vasas):Csereként beállva, emberhátrányból döntötte el a forduló rangadóját.

 

Berecz Zsombor (Vasas):Hatalmas munkát végzett egész mérkőzésen a válogatott középpályás. Két bombagólt is szerezhetett volna, de a Pancho Arénában a kapufák ezúttal ellene voltak.

 

Kanta József (MTK):Ismét bebizonyította, hogy az NB I egyik legprímábbja. Még mindig!

 

Hidi Patrik (Honvéd):Ezúttal is a csapatkapitány volt a Honvéd karmestere. Nincs olyan NB I-es csapat, amelyikből ne emelkedne ki.

 

Eppel Márton (Honvéd):Nem élete meccsét játszotta, de egyedi tehetséggel és klasszissal rendelkezik: képes eldönteni úgy egy fontos bajnokit, hogy közben észrevétlen a pályán.

 

Torghelle Sándor (MTK): Ha a kék-fehérek bennmaradnak, akkor neki és Kantának külön köszönetet kell mondania mindenkinek, akinek jelent valamit az MTK.

Legfrissebb híreink