Legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Taroltak az éllovasok és a tömött vendégszektorok.

Forrás: Újpest/Facebook

Mennyivel jobb így a hétvége, igaz?

 

Amikor túl vagyunk lassan egy olyan szombat-vasárnapon, hogy volt végre forduló. Amikor eszünkbe nem jutott, hogy normálisan kellene ebédelni szombaton, amikor szemrebbenés nélkül lehet otthagyni egy Atlético Madrid meccset mondjuk a családdal együtt a televízió képernyője előtt, mert indulni kell a stadionba. Indulni, hogy újra találkozzunk a legjobb haverokkal, azokkal, akik mindig is mellettünk voltak és mellettünk lesznek, míg világ a világ. Menni azért, hogy újra ott lehessünk egy NB I-es meccsen.

 

nb1.hu - Kispestiek az MTK stadionjában. Köszönjük a videót! | Facebook

Hogy újra átéljük azt, hogy az MLSZ és a klubok intézkedései ellenére úgy jutunk be a stadionba az egyik meccsen, hogy senki nem teszi oda a hiper-szuper szerkezetek elé a jegyeinket, hanem a kapukat tágra nyitva osonhatunk be és vihetünk be kábé mindent a stadionba, amit csak akarunk. Hogy ott azután az első eladott labda után megállapítsuk, hogy az egész csapat nem csinált semmit a téli felkészülés alatt. Hogy az első tavaszi meccs végén megállapítsuk, bajnokok leszünk, vagy kiesünk. Hogy a meccs után csak annyit üzenjünk haza: „Majd megyek, csók!”.

 

Végre újra volt forduló az NB I-ben.

 

Komcsi hazatért a Nagyerdei Stadionba - NB1.hu

 

A forduló hangulata

Minden olyan mérkőzés, amelyiken tele volt a vendégszektor. Ez történt Debrecenben, Felcsúton és az MTK stadionjában. A Ferencváros, a Honvéd és az Újpest tábora minden elismerést megérdemel, akárcsak a DVSC és a Videoton ultrái. Szívből reméljük, srácok, hogy végeredményektől függetlenül, még mindig tart a buli, vagy nagyon fáj a fejetek.

 

Fergeteges hangulat volt Debrecenben - NB1.hu

A forduló hülyeségei: Souleymane Diarra és Torghelle Sándor

Mindketten a prímák közé tartoznak az élvonalban, viszont ismét mindketten elveszítették a fejüket. Jobbakká teszi az említetteket az, hogy forrófejűek, de van, amikor éppen ezzel a tulajdonságaikkal sodorják veszélybe a csapataikat. Most ez következett be, mindketten hozzájárultak ahhoz, hogy a klubjaik kikaptak.

 

A forduló győztesei: Videoton, Honvéd

Bár a Vasas meccse elmaradt, a két gárda két ponttal növelte az előnyét a bajnoki tabellán a címvédő Ferencvárossal szemben. Arról nem is beszélve, hogy csak a játékosaik kaptak helyett a forduló válogatottjában.

 

A forduló válogatottja

Gróf (Honvéd) - Ikenne-King (Honvéd), Lovric (Honvéd), Juhász (Videoton), Stopira (Videoton) – Hadzic (Videoton), Hidi (Honvéd) – Lanzafame (Honvéd) – Scsepovics (Videoton), Eppel (Honvéd), Lazovics (Honvéd)

 

Gróf Dávid: Nem kellett nagy bravúrt bemutatnia, de éles, harcos meccsen tette mindig magabiztosan a dolgát. És ami van akkora fontos, mint egy-két bravúr: jól irányít.

 

George Ikenne-King Patrick: A Ferencváros elleni kupameccs után másodszor bizonyította be, hogy George F. Hemingwaynek volt igaza. A Honvéd tulajdonosa ugyanis egyáltalán nem izgult Botka Endre eligazolása miatt. Viszont meg kell jegyezni: ezen a poszton a fradista volt a második legjobb a fordulóban.

 

 

Ivan Lovric: Fanatizmusa, győzni akarása példaként kelljen, hogy szolgáljon mindenki számára. Ha léteznek még olyan védők, akiket mindegyik csatár tisztel, ő azok közé tartozik.

 

Juhász Roland: Neki aztán teljesen mindegy, hogy a védelem előtt, vagy annak a tengelyében futballozik. Most éppen az utóbbi variáció volt érvényben, nem árulunk el zsákbamacskát, ha azt állítjuk: ezúttal is hibátlan volt.

 

Stopira: A légiós, akivel kapcsolatban még soha nem hallottuk, hogy elveszi a helyet a magyar fiatalok elől. Évek óta kihagyhatatlan a Vidiből, sejtésünk szerint még nagyon sokáig az is lesz.

 

Anel Hadzic: Nem volt olyan szeglete a pályának, amelyikben nem tűnt volna fel. Ha kellett kapura lőtt, ha kellett indított, ha kellett szerelt, ha kellett egészen leghátul segített be. Nem ő volt most sem a rivaldafényben, de a többiek sem kerültek volna oda nélküle.

 

Hidi Patrik: Marco Rossi pár hete azt nyilatkozta róla, nem érti, miért nem viszi el a két legtehetősebb magyar klub, a Ferencváros és a Videoton közül az egyik. Az nb1.hu speciel azt sem érti, hogy még nem hívták be a válogatott keretbe…

 

Davide Lanzafame: Lassan Détári Lajossal és Pisont Istvánnal kell egy szinten emlegetnünk, ha a Honvédról beszélünk…

 

 

Marko Scsepovics: Megint varázsolt! És ebben semmi, de tényleg semmi meglepő nincsen…

 

Eppel Márton: Megtartotta a labdákat, és kiélezett, harcos, feszült meccsen magára vállalt egy tizenegyest, amit értékesített. Bernd Storcknak Hidivel együtt kellene észrevennie…

 

Danko Lazovics: Legalább szobrot, de minimum emléktáblát érdemelne a fehérváriaktól.

 

Legfrissebb híreink