Legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Tökéletes hadviselés és a végső következtetés.

Forrás:

Kezdetét vette az unalmasabb hétköznapok (éljen az átigazolási időszak és az őt megtisztelő, egyik legrégebbi rovatunk), majd a még kilátástalanabb hétvégék, kirándulásokkal, rokonlátogatásokkal, egyéb finomságokkal. A 2016-os év utolsó játéknapja bőven tartogatott izgalmakat és meglepetéseket, ergo még mindig bőven van miért megbolondulni az NB I-ért.

 

Kikapott az addig éllovas Vasas (Tolnában ez megszokott a piros-kékektől) a kiesés elől menekülő Paks vendégeként, élre került a Vidi úgy, hogy nem is nyert, a Kövesdet megverő Honvéd ultrái (a kispestiek lettek „féltávnál” a másodikak, mindhárom említettnek 34 egység díszeleg a nevei után) pedig bajnoki címről énekeltek.

 

Az nb1.hu viszont csak az utolsó forduló legjobbjainak a megzenésítésére képes, saját szemszögből.

 

A forduló játékosa: Eppel Márton

Lehet, hogy játszottak nála jobban, lehet, hogy rúgtak az övénél nagyobb és szebb gólt, de abban biztosak vagyunk, hogy fontosabbat aligha. Eppel góljával a Honvéd legyőzte az elmúlt hetekben az akkor listavezető Vasast, most meg eldöntötte, hogy a csapata mehetett úgy pihenni, hogy elmondhatja magáról, a legjobb formában volt. Rövidebben: megnyerte a forduló rangadóját. Eppelt már leírták, Kispesten meg totálisan megbíztak benne. Meghálálta, karakán tett (volt).

 

A forduló edzői: Marco Rossi és Pintér Attila

Mágusok! Minden tudnak az ellenfelekről, az ellenfelek taktikai hadrendjeiről, a másik csapat játékosainak egészségi- és fizikai állapotairól. Mindenük a labdarúgás, az évek alatt még egyszer sem sikerült másról beszélnünk velük, pedig próbálkoztunk dögivel. A Bozsik Stadionban szombat délután stratégiai hadviselés volt. Remekül megkomponált, 90 perces csatajelenet, két, a lehető legjobban felkészített hadsereggel.

 

A forduló gólja: Diego Vela

Lőttek az övénél nagyobb gólt már ilyen távolságról, még Magyarországon is, mi viszont szeretjük a férfias tetteket, és ez azért bátor vállalás volt. Bele is sülhetett volna a próbálkozásba, ha mondjuk, akkorát rúg a labdába, mint a Föld körül keringő szondákat tizenegyesből előszeretettel leszedő Sergio Ramos, vagy akkor, ha „intéz egy búrkiflit”. Nem tette meg, hanem roppant fontos gólt szerzett.

 

 

A forduló végkövetkeztetése: az NB I pótolhatatlan, már hiányzik!

 

A forduló válogatottja

Rados – Lenzsér, Kamber, Lipták – Botka, Bardhi, Nagy D., Andric, Vela – -  Eppel, Hahn

 

Ivan Rados (DVTK): A miskolci csapat kapusa több bravúrt is bemutatott a Gyirmót ellen, főleg Csiki Norbert próbálkozásainál kellett ébernek lennie. A DVTK-tábor többször is hangosan skandálta a nevét. Nagy szerepe volt a három pont megszerzésében.

 

Lenzsér Bence (Paks): Így, vagy úgy, de a tolnaiak nem kaptak gólt a félelmetes angyalföldi támadógépezettől. Ő tűnt a legharcosabbnak a remekül teljesítő paksiak közül, ezért esett rá a választásunk.

 

Lipták Zoltán (DVTK): Elek Ákos távollétében a Diósgyőr csapatkapitánya volt, és magára is vállalt a vezérszerepet. Jól irányította a védelmet, ráadásul csapata legveszélyesebb játékosa volt, amit nem éppen egy középsővédőtől várna az ember.

 

Botka Endre (Honvéd): Bernd Storck visszatérő vendég lett a Bozsik Stadionba. Miatta is, és ismét bizonyította, remek gólpasszal is, hogy helye van a válogatott keretben.

 

Enis Bardhi (Újpest): A mezőny legjobbja volt a Debrecen ellen, már az első gól előtt döntő érdemeket szerzett, a meccs második gólját már ő szerezte, fantasztikusan tekert Verpecz kapujába.

 

Nagy Dominik (FTC): Játszott már jobban is a Fradiban, vitatott szituban is volt része, de az látszott, hogy nehéz lesz pótolni. Mondjuk, ő megfelelően pótolta Nagy Ádámot…

 

Nemanja Andrics (Újpest): A lilák folyamatosan a szélekről bontották a Loki védelmét, Andrics is jeleskedett az akciók szervezésében, végig nagyon aktív volt, nem mellesleg ő szerezte az első gólt.

 

Diego Vela (DVTK): A miskolci csapat spanyol játékosa végig aktív volt a Gyirmót ellen. A jobb oldali elfutásaival rendre vészt teremtett, ráadásul a harmincméteres bombagóljával eldöntötte a hatpontos rangadót.

 

Hahn János (Paks): Egy győztes gól az aktuális listavezető ellen mindig hatalmas élmény, különösen, ha az a saját szemfülességének (és az ellenfél kapusának) köszönhető.

 

 

Eppel Márton (Honvéd): Végig agilis volt, eldöntötte a forduló rangadóját, ha nem most érne vége a bajnokság, akkor biztos, hogy tovább termelné a gólokat, olyan forma és erő birtokosa lett.

 

Legfrissebb híreink