Legrégebbi hagyományunk: a 33. forduló válogatottja

Magyarország – Meglepetés kapusposzton, Vidi-hármas, ott a Vasas mindenhol, de jubiláns is volt.

Forrás: vasasfc.hu

Honlapunk hűséges és rendszeres látogatói biztosan emlékeznek még rá, hogy a kétezres évek eleje óta mindegyik NB I-es játéknap után összeállítottuk a forduló válogatottját. Most is így tettünk. A bennmaradást ünneplő Vasas több helyen is képviseli magát, de az Újpesten győzedelmeskedő, így ezüstérmet nyert Videoton sem panaszkodhat, kapusposzton pedig eltértünk az eddigiektől. Mint ahogyan abban sem a megszokottak szerint működtünk most, hogy nem feltétlenül olyan válogatottat állítottunk össze, amelyiket így, ebben a taktikai felállásban pályára küldenénk, mert kivételesen úgy válogattunk, hogy a csapatrészek legjobbjait jutalmaztuk.

 

A forduló játékosa: Vida Máté a fiatal kora ellenére nagy nyugalommal játszott a Vasas sorsdöntő meccsén. Nem véletlen, hogy Bernd Storck behívta a keretbe. A találata bennmaradást ért az angyalföldi gárdának, kell ennél több? Nem hisszük!

 

A forduló góljai: Tar Zsolt élete első NB I-es találatát szerezte. A Honvédnak lőtt gólja pedig igen pompásra sikeredett, kapásból a léc alá a kapus szemei közé. Vida Máté az MTK-nak lőtt góljáról sokáig beszélnek majd.

 

A forduló jubilánsa: Egervári Sándor 400. NBI-es mérkőzésén ülhetett a kispadon. A DVTK vezetőedzője azonban keserédes érzésekkel zárta Paks elleni találkozót, hiszen csapata vereséget szenvedett.

 

A forduló leghatékonyabb csapata: A Paks tulajdonképpen úgy szerzett két gólt Miskolcon, hogy két helyzetéből sikerült összehoznia, míg a DVTK végigtámadta az egész meccset.

 

A forduló kimaradt helyzete: Egerszegi Tamás egy méterről a kapu torkában, 0-1-es paksi vezetésnél a 89. percben a bal kapufára belsőzött, pár perccel később érkezett a tolnaiak második találata…

 

A forduló dicséretei: Egyértelműen a Vasas és a Honvéd táborát illeti, előbbi szurkolói Dunaújvárosban voltak sokan és teremtettek kiváló hangulatot, hozzásegítve a csapatukat a bennmaradáshoz, míg utóbbi fanatikusai Felcsúton szurkolták végig fantasztikusan a 90 percet. Ehhez hasonló hangulatokra lenne szükség hétről-hétre a magyar pályákon.

 

A forduló vesztese: A Puskás Akadémia hiába győzte le az utolsó fordulóban a Budapest Honvéd együttesét, mivel nyert a rivális Vasas is, így búcsúzni kényszerült az NB I-től a felcsúti gárda.

 

A forduló válogatottja: Banai Dávid (Újpest) – Bobál Dávid (Honvéd), Vaskó Tamás (Békéscsaba), Debreceni András (Vasas), Juhász Roland (Videoton) – Varga Roland (Ferencváros), Zsótér Donát (Puskás Akadémia), Vida Máté (Vasas), Loic Nego (Videoton) – Tischler Patrik (Videoton), Jevgenyij Pavlov (Vasas)

 

Banai Dávid (Újpest): Nem nagyon szoktunk vesztes csapatból kapust választani, főleg nem olyat, aki három gólt kapott, most mégis kivételt teszünk. Banai a kiállított Balajcza Szabolcs helyére érkezett és már az első félidőben bemutatott két bravúrt. A második játékrészben is fogott két ziccert, úgy tűnt megbabonázza a Vidi támadóit a saját nevelésű fiatal kapus. Végül a Videoton 3-0-ra győzött, miután 60 percet emberelőnyben futballozott, de ha Banai Dávid nem véd szenzációsnak, nagyobb is lehetett volna a különbség.

 

Bobál Dávid (Honvéd): A Honvéd ugyan vereséget szenvedett, de a fiatal védőn semmi nem múlt Felcsúton. Leradírozta a pályáról a Geoffrey Castilliont, a hazaiak támadóját, akit le is cseréltek pont emiatt, majd a hajrában gólt szerzett.

 

Vaskó Tamás (Békéscsaba): Ezúttal is kiválóan irányította a csabai védelmet, a fejjátékában a Loki ellen is ott volt a veszély. Nagy szerepe volt abban, hogy nem kapott gólt a lila-fehér csapat, amely kis szerencsével legyűrhette volna a bronzérmest.

 

Debreceni András (Vasas): Az MTK-nak kevés helyzete volt a Vasas ellen, köszönhetően annak is, hogy Debreceni hiba nélkül, magabiztosan futballozott. Már megint.

 

Juhász Roland (Videoton): Leradírozta a pályáról Lencse Lászlót, ráadásul gólt is szerzett az Újpest ellen.

 

Varga Roland (Ferencváros): A bajnokság végére újra magára talált a Fradi szélsője. A Haladás ellen is végig agilisan játszott, ráadásul főszerepet vállalt a bajnokcsapat Haladás elleni góljában.

 

Zsótér Donát (Puskás Akadémia): A PAFC legjobbja, rengeteg veszélyes támadás futott át rajta, a pontrúgásai is rendre veszélyt teremtettek, illetve jó cselekkel, és lövésekkel vétette észre magát.

 

Vida Máté (Vasas): Fiatal kora ellenére nagy nyugalommal játszott a Vasas sorsdöntő meccsén. Góljáról sokáig beszélnek majd, nem véletlen, hogy Bernd Storck behívta a keretbe.

 

Loic Nego (Videoton): A jobb hátvédből jobb szélsővé avanzsált francia játékos hatalmas bombát akasztott korábbi csapata, az Újpest kapujába.

 

Tischler Patrik (Videoton): Az első félidőben volt egy bődületesen kemény szabadrúgása, amit Banai Dávid védett, majd a fordulás után egy ziccere, amit nem tudott értékesíteni. Horvát Ferenc mégis pályán hagyta, aminek meglett az eredménye, mert Géresi Krisztián labdája után sikerült betalálnia.

 

Jevgenyij Pavlov (Vasas): Az angyalföldi csapat támadója a félidőben csereként érkezett a pályára, a beállása után megélénkült a Vasas támadójátéka, ráadásul a 90. percben bevitte a kegyelemdöfést az MTK-nak, ezzel bebiztosítva a klubja biztos NB I-es tagságát.

Legfrissebb híreink