Ledolgozza az Újpest a Videoton egygólos előnyét?

Budapest – MK-elődöntő: nem 0-0-ra fognak játszani.

A bajnokságban fölényesen vezető Videoton egygólos előnyről kezdi Újpesten a Magyar Kupa mai elődöntő-visszavágóját, amely nagy valószínűséggel az FTC finálébeli ellenfeléről hivatott dönteni. Az NB I-es tabellán 6 helyezés és 18 pont választja el egymástól a két csapatot – most azonban csak az első meccsen szerzett Gyurcsó Ádám-gól. Igaz, a fehérváriak javarészt a cseresorukat szerepeltették az amúgy szintén jó formába lendült lila-fehérek ellen.

 

Fotó: vidi.hu

 

Hogy most, a finálé kapujában is így tesznek-e, egyelőre nem tudni, de emeli számukra a tétet, hogy időközben kiestek a Ligakupában, így a félig-meddig már zsebre tett bajnoki arany mellett már „csak” az MK-trófeát szerezhetik meg. Az is motiválhatja őket, hogy továbbjutás esetén valószínűleg a bajnokság másik, tavaszra bombaformába lendült csapatával, a Ferencvárossal éles, ki-ki meccsen mérhetik össze a tudásukat.

 

Egyértelmű célunk, hogy bejussunk a döntőbe – nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak a Vidi gólkirályjelöltje, az OTP Bank Ligában már 21 gólt szórt Nikolics Nemanja. – Nem tudom, ki kezd Újpesten, de abban biztos vagyok, hogy aki pályára lép, annak egy célja lesz: hogy továbbjussunk. Sokmindenre elég lehet az egy-nulla, de az biztos, hogy nem szabad elbíznunk magunkat, mert jó és veszélyes eredmény is egyben. Fontos volt, hogy nyerjünk az első meccsen, és vagyunk annyira jók és rutinosak, hogy megtartsuk ezt az eredményt. Nem nulla-nullára fogunk játszani, hanem arra, hogy egy újabb góllal bebiztosítsuk a továbbjutást. Nem kell rohanni, mert az Újpestnek kell támadnia, hiszen elsősorban nekik kell gólt rúgniuk, ezt pedig nekünk ki kell használnunk.

 

A másik párosításban szerdán rendezik a Ferencváros–Szolnoki MÁV visszavágót, az első meccsen a Fradi idegenben 2-0-ra legyőzte az NB II-es csapatot.

 

 

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó

 

18.00: Újpest–Videoton (tv: Sport 1)

(az első mérkőzésen: 0-1)

Legfrissebb híreink