Leandro: A hazai pálya önmagában kevés

Budapest – Az ötszörös kupagyőztes a bajnoki tapasztalatok alapján szoros kupadöntőre számít

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Nem jelent egyértelmű sikert a hazai pálya” – mondta el a Magyar Kupa szerda esti, Üllői úti döntője előtt a Ferencváros védőjátékosa, Leandro. A korábbi magyar válogatott labdarúgó egyénileg és csapatszinten sem elégedett a végéhez közeledő szezonnal, ám abban bízik, hogy a Vasas elleni zárás sikeres lesz.

 

Az öt magyar bajnoki címe mellett ugyanennyi kupagyőzelemmel büszkélkedő Leandro rutinos kupadöntősnek számít, hiszen amellett, hogy ötszörös győztes, 2002-ben, még a Haladás futballistájaként pályára lépett az Újpest ellen végül elveszített fináléban is. Így tehát van némi tapasztalata ezen a téren. „A kupadöntő mindig teljesen más mérkőzés” – jelentette ki korábbi élményeire alapozva, majd a Vasas elleni, szerdai összecsapásra terelte a szót. – Jól ismerjük egymást, hiszen a bajnoki idényben több éles mérkőzést játszottunk. Szerintem ezúttal is kiélezett meccset vívunk majd – jelentette ki.

 

Több FTC-játékos játéka kérdéses a kupadöntőn - NB1.hu

Fél csapatra való sérült lábadozik a Fradinál

 

A szerdán befejeződő magyar klubszezont ferencvárosi szempontból csalódásként értékelte a korábban a Ferencváros mellett az MTK-val és a Debrecennel is kupagyőztes játékos, aki arra figyelmeztetett: azzal, hogy a Ferencváros stadionjában rendezik a döntőt, még nem dőlt el automatikusan a párharc. „Biztos, hogy jelent némi pluszt, hogy hazai környezetben szerepelhetünk, de nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a bajnokságban a Vasas ellen mindkétszer veszítettünk a Groupama Arénában. Nem jelent egyértelmű sikert a hazai pálya, a győzelemért tennünk is kell. Reméljük, minél többen lesznek, s jó hangulatú meccs lesz.”

 

A fővárosi csapatok kupadöntőjét szerda este 7 órától rendezik. 

Legfrissebb híreink