Laza csellel mutatkozott be a 17 éves a Honvédban

Két fontos tulajdonsággal már most rendelkezik.

Forrás: Budapest Honvéd/Facebook

Monor otthonában nyert 3-1-re tegnap a Honvéd a Magyar Kupában, a kispestiek a következő körben a Haladás ellen játszhatnak majd február 12-én és 19-én, a visszavágó lesz Szombathelyen.

Tegnap a siker mellett annak is örülhettek a kispestiek, hogy Buna Gábor személyében újabb akadémista mutatkozhatott be az első csapatban. Nem szabad elfelejteni, hogy az első fecskék közül Vécsei Bálint a svájci Lugano alapembere, akárcsak a volt gólkirály, Holender Filip, de például Baráth Botond, aki szintén válogatott, a Kansas City csapatába jutott a kispesti akadémiáról indulva.

Bunának sikerült emlékezetessé tennie a bemutatkozását, mert a harmadik labdaérintése nem volt más, mint egy kötény kiosztása. 17 évesen, az első meccsén, a Honvédban!

Így emlékezett vissza a klub honlapjának a felejthetetlen pillanatról:

 

„Abban a szituációban azt éreztem, hogy ez az egyetlen jó megoldás, meg kellett próbálni, sikerült is, örülök neki – jegyezte meg Buna Gábor, aki kedden tudta meg, hogy a keret tagja lesz. – Először csak azt mondták, hogy kerettag vagyok, de már az is nagy megtiszteltetés volt a számomra, az pedig különösen nagy örömmel tölt el, hogy pályára is léphettem, nagy dolognak tartom, hogy felhúzhattam a Honvéd felnőttcsapatának mezét. Remélem, hogy minél több ilyen alkalom lesz még a karrierem során.”

 

Buna a védelem szélén, elsősorban a jobb oldalán érzi a legotthonosabban magát, tagja a korosztályos válogatottnak is.

Két dolog biztos: a vagánysága és a tehetsége megvan a labdarúgáshoz...

Legfrissebb híreink