Lanzafame nélkül – REAKCIÓK

Hiába játssza ugyanazt a Mezőkövesd.

Forrás: Honvéd

Akárcsak a kupadöntőben, a tegnap este bajnokin is 2-1-re kapott ki a Mezőkövesd a Honvédtól. A vendégeknél nem volt még a keretben sem az NB I talán legjobb játékosa, Davide Lanzafame, aki a hivatalos indoklás szerint sarokcsontgyulladással küszködik. A mérkőzés után a két szakvezető így értékelte a találkozót:

Kuttor Attila: – Ahogy a kupadöntőben, úgy most is saját magunkat vertük meg. Sajnos, ilyen passzban vagyunk, hiába teszünk meg mindent, nem jön össze a győzelem. A mai napon nem nekünk sikerült bevinni az első csapást, s ez meghatározta a meccs képét. Továbbra is azt próbáljuk játszani, ami elhozott idáig minket, csak nem sikerülnek a befejezések. Úgy gondolom, hogy nem játszunk rosszul, csak ez nem párosul eredménnyel.

Pisont István: – Az első félidő játékával elégedett vagyok, jól védekeztünk, és voltak helyzeteink is, melyek közül kettőt kihasználtunk. A Mezőkövesdnek nem volt igazán nagy ziccere, a mi játékunkból viszont a második félidőben a támadások hiányoztak, eredménytartó futballt mutattunk be. Gratulálok a játékosoknak az első félidőhöz, a másodikban bemutatott játékunk miatt van hiányérzetem, de örülök a győzelemnek.

ELŐZMÉNYEK

MEZŐKÖVESD-HONVÉD 1-2

Ítéletidőben nyert a Honvéd a Mezőkövesd vendégeként, egy ideig úgy tűnt, hogy nem is tudják befejezni a meccset a csapatok. A második félidő közepén félbeszakadt a meccs az időjárás miatt, de az eső enyhülésével befejeződött a meccs. A Honvéd a győzelmével megközelítette a dobogó legalsó fokát elfoglaló Mezőkövesdet. Kuttor csapatának hamar össze kell szednie magát, ha meg akarják tartani a dobogós helyezésüket.

 

Mezőkövesd-Honvéd: félbeszakadt! - NB1.hu

 

 

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A KISPESTI ULTRÁK

Eshet az eső, fújhat a szél, de az ultrák kitartanak. Remek szurkolásukkal belehajszolták a csapatukat a győzelembe.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: NAGY DÁNIEL KIhAGYOTT HELYZETE

Az 5. percben Lovric eladta a labdát az ötös előtt, utána Zivzivadze beadását Nagy Dániel köépről, 6 méterről a kapu mellé rúgta. Amennyiben ennyire korán meg tudta volna szerezni a vezetést a Mezőkövesd, az nagyban befolyásolta volna a mérkőzés további részét.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

10. perc: Uzoma beadását Pillár Hidi elé fejelte, aki kapura lőtt 22 méterről. A lövést csak csak kiütni tudta Szappanos, a labda Ugrai elé került, aki 11 méterről a bal alsóba helyezett. 0-1!

 

Security Check Required

(null)

 

37. perc: Ugrai szerzet labdát a tizenhatos előtt, majd remekül ugratta ki Gazdagot, aki 7 méterről gyönyörűen a kapuba emelt. 0-2!

 

Security Check Required

(null)

 

90+4. perc: Besirovic szögletét Dragóner elé fejelte le Pillár, aki az ötösről a jpbb alsó sarokba az ötösről. 1-2!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő fordulóban a kiesés elől menekülő Újpest vendége lesz a Mezőkövesd, míg a Honvédra az NB I éllovasa, a Ferencváros vár hazai pályán.

JEGYZŐKÖNYV:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-2 (0-2)

Mezőkövesd, v: Vad II
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas (Pekár, 74.), Pillár, Karnyickij, Vadnai - Besirovic, Meszhi (Vajda, 10.), Nagy D. (Takács T., 68.), Cseri - Zivzivadze (Dragóner, 84.), Jurina
Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Mezgrani, Szendrei, Hidi, Nagy G. (Kesztyűs, 57.), Uzoma - Gazdag (Irimiás, 70.), Ugrai (George, 70.)
gólszerzők: Dragóner (94.), illetve Ugrai (10.), Gazdag (38.)

REAKCIÓK: HAMAROSAN

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink