Lanzafame elárulta, mi a Honvéd célja a Magyar Kupában

A gólkirályi cím fontosságáról is beszélt.

Forrás: honvedfc.hu

Davide Lanzafame szombaton megszerezte a 9. gólját az NB I mostani szezonjában. A Honvéd olasz légiósa a Kaposvár kapuját vette be, a megmozdulása pedig 3 pontot hozott a kispestieknek. Lanzafame jelenleg vezeti a góllövőlistát, de a fehérvári Armin Hodzic ugyanennyi találatot termelt eddig. A futballista egyébként már kétszer is megszerezte a legjobb gólvágónak járó díjat, és egyáltalán nem okozna szenzációt, ha ez harmadszor is összejönne neki. Lanzafame a 2017/18-as kiírásban 18 , míg a 2018/19-es idényben 16 találattal gyűjtötte be a trófeát (legutóbb Holender Filippel közösen). 

Lanzafame Davide gólja a Kaposvári Rákóczi FC - Budapest Honvéd mérkőzésen

 

A rutinos légiós elmondta, számára a Honvéd sikere a legfontosabb, a gólkirályi cím csak a habot jelentené a tortán.

"Természetesen örülök neki, fontos elismerésnek tartom a góllövőlistát, de nem ez az elsődleges célom. Ha harmadjára is megnyerhetem a gólkirályi címet, annak nagyon örülök majd, de ha más gyűjti a legtöbb gólt, akkor sem leszek elkeseredve. Számomra a legfontosabb a Honvéd sikere" - fogalmazott Davide Lanzafame

A kispesti alakulat jelenleg az 5. helyen áll a táblázaton, a 3. pozíciót birtokló Mezőkövesdhez képest 6 pont a hátránya. Giuseppe Sannino legénységére ezen a héten két fontos mérkőzés is vár: szerdán a Haladás otthonában lesz jelenése a csapatnak, szombaton pedig a Puskás Akadémiát fogadja. A szombathelyi meccsen eldől, hogy melyik gárda jut a legjobb 8 közé a Magyar Kupában. Az odavágón a fővárosiak 1-0-s győzelmet arattak Kukoc találatával. Nem is a végeredmény, hanem főleg a lefújás utáni balhé miatt emlékezetes az ütközet. A dulakodásból Lanzafame is kivette a részét, az MLSZ pedig egy meccsre szóló eltiltással jutalmazta a gólvágót. Vagyis a Honvédnak az egyik kulcsembere nélkül kellene kiütnie az NB II-es Halit. Az olasz játékos bízik a csapattársaiban, és azt is elárulta, hogy a gárda célja a döntő az MK-ban. 

Lanzafame-bunyó: az MLSZ büntetése - NB1.hu

,,Döntött a fegyelmi bizottság a Haladás elleni meccsen történtek kapcsán Kora délután tette közzé honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy fegyelmi eljárást indít a Budapest Honvéd FC-Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntőt követően, mondván „a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki."

"Jó a megérzésem a kupameccsel kapcsolatban, de tudod, Szombathelyen biztosan nehéz mérkőzést játszunk majd. A Haladás természetesen le akarja győzni az NB I-es ellenfelét, de mi vagyunk előnyben, úgyhogy koncentrálnunk kell, hiszen a célunk a döntőbejutás. A Felcsút pedig egy nehéz ellenfél, nagyon fontos mérkőzés lesz, nemcsak nekünk, de a szurkolóinknak is. Szóval felkészülünk majd, szeretnénk jó meccset játszani és természetesen nyerni" - mutatott rá Lanzafame. 

Szombaton pedig jön a kispesti drukkereknek oly fontos Puskás Akadémia elleni meccs, amelyen Lanzafame növelheti a góljai számát...

Legfrissebb híreink