Lanzafame egyből nyerne – pályán válaszolna a szurkolóknak

Sajtótájékoztató - távoli országokból is keresték.

Forrás:

Délután 15 órakor kezdődött a Honvéd központjában az a sajtótájékoztató, melynek főszereplője a Ferencvárostól visszatérő Davide Lanzafame.

Az olasz azzal kezdte, a Honvéd első két bajnokija nem sikerült, de már a hétvégén nyerne a Kisvárda ellen. Hozzátette, nem az ő dolga, hogy a szurkolók fogadtatásáról beszéljen, ő inkább a pályán akar majd megfelelni. Hozzátette, a Honvéd mellett voltakm még ajánlatai, távoli országokból.

TOVÁBBI RÉSZLETEK HAMAROSAN  EBBEN A CIKKBEN!

 

FRISSÍTÉS: 16.44 HELYZETJELENTÉS

 

HONVÉD-KÖZPONT – LANZAFAME SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Központi téma volt, hogy miképpen fogadják majd a visszatérő olaszt a Honvéd fanatikusai. Lanzafame elmondta, a teljesítményével szeretne válaszolni, szeretné, ha a drukkerek örülnének, hogy visszatér, de kijelentette, nem határozhat róla.

 

A Ferencvárostól történő távozásával kapcsolatban a következőket mesélte: „Ha ilyen horderejű döntések születnek, akkor két fél közös beleegyezésére van szükség, így történt most is. Szeretnék inkább a jelenre és a jövőre koncentrálni a múlt helyett.”

 

További megkeresésekkel kapcsolatban leszögezte, hogy voltak ajánlatai, főleg távoli országokból, de egyértelműen azt érezte, hogy a Honvédba kell visszatérnie. Leszögezte, hogy tartozik a klub szurkolóinak, a klubnak és ezt mindenképpen ki akarta fejezni.

 

 

16.56: AZ MTI BESZÁMOLÓJA

 

Davide Lanzafame hazatéréshez hasonlította, hogy harmadszor is a Budapest Honvéd labdarúgócsapatához igazolt, egyúttal kijelentette, a kispestiektől szeretne visszavonulni.

"Egy átigazoláshoz két fél beleegyezése szükséges, ez történt a Ferencvárosnál. Azt kérem, ezt mindenki tartsa tiszteletben, sem egy másik csapat vezetőedzőjéről, sem a múltról nem szeretnék beszélni, sokkal inkább a jelennel és a jövővel akarok foglalkozni" - mondta keddi sajtótájékoztatóján az OTP Bank Liga elmúlt két idényének gólkirálya. Egyúttal leszögezte: ellenérzések nélkül távozott a zöld-fehérektől, akiknek drukkol az esti Bajnokok Ligája-selejtezőn, mert hatalmas siker lenne az egész magyar futball számára, ha továbbjutnának a Dinamo Zagreb ellen.

 


    
Az olasz csatár az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy voltak más lehetőségei, más országokból is, de úgy érezte, tartozik korábbi játékostársainak, a klubnak és a szurkolóknak is. Bevallása szerint döntését nagyban elősegítették az egyéves kitérője során bekövetkezett változások a klubnál.
    

"Fantasztikus, európai színvonalú körülmények fogadtak itt az új utánpótlásközpontban, az új tulajdonosok személyében lelkes és hozzáértő embereket ismertem meg, Giuseppe Sannino vezetőedzőt pedig rátermett szakembernek tartom" - jelentette ki a 32 éves futballista, aki a kispesti drukkerek várható fogadtatásával kapcsolatban úgy vélekedett: nincs ráhatása, hogy miként köszöntik majd, de ő a pályán olyan teljesítményt szeretne nyújtani, hogy később mindenki örüljön a visszatérésének.
    

Lanzafame nem kívánt esélylatolgatásba bocsátkozni sem a Honvéd, sem a saját teljesítményét illetően. Azt mondta, ő akkor tud kiteljesedni, ha befogadó közegbe kerül, ahol élvezi az életet, és fordulóról fordulóra teljesít ahelyett, hogy magasztos célokat állítana maga elé.
    
"A sikerhez idő, munka és alázat kell" - mondta Lanzafame, aki elárulta: a térdsérülése már a múlté, így akár szombaton a Kisvárda ellen is bevethető lesz.
    
A legutóbbi idényben negyedik és kupadöntős Budapest Honvéd az Európa-liga selejtezőjében a második körben 11-esekkel búcsúzott a román Universitatea Craiova ellen, míg az NB I-ben két vereséggel rajtolt. Lanzafame először 2013 tavaszán játszott a Honvédban, majd 2016-ban tért vissza, s első teljes idényében rögtön bajnoki címet ünnepelhetett, majd a következő szezonban gólkirály lett kispestiként, tavaly nyáron pedig a Ferencvároshoz igazolt, ahol szintén bajnoki és gólkirályi címet ünnepelhetett.

Legfrissebb híreink