Kuttor elmondta, milyen szempontok alapján igazol a Mezőkövesd

Nőtt a csapat presztízse.

Forrás: dvsc.hu

A hétvégén folytatódik a küzdelem az NB I-ben, a Mezőkövesd a Kisvárdát fogadja szombaton 17 órától. A kövesdieknek kiválóan sikerült az őszi idényük, a gárda jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton. Kuttor Attila munkáját az újságírók is elismerték, hiszen a 22. Magyar Aranylabda-szavazáson a labdarúgással foglalkozó szakírók szavazatai alapján a kövesdiek trénere lett a legjobb magyar edző 2019-ben.

Magyar Aranylabda: eredményesség vagy csapatszellem - interjú a legjobb magyar edzővel - NB1.hu

 

Kuttor hétfőn a Digi Sport Reggeli Start című műsorában vendégeskedett. A szakember elmondta, büszke a Mezőkövesd rajtjára. A csapatot a kőkemény munka mellett jó hangulat jellemzi. Hozzátette, nagyon kiegyensúlyozott az NB I-es mezőny, két-három jobb meccsel nagyot lehet előrelépni.

A gárdához Guzmics Richárd és Dino Besirovic érkezett a télen. Kuttor elárulta, olyan játékosokat keresnek, akik a koncepciójuknak megfelelnek. Az átigazolási időszakokban meg tudták találni azokat a futballistákat, akik tudnak segíteni. Az elsőszámú szempont a karakter, a pályán és azon kívül is meghatározó szerepet töltsön be az új szerzemény. Hozzátette, szeretik a kreatív játékosokat, emellett további követelményeknek kell megfelelniük a kiszemelteknek. Kijelentette, a vérfrissítés mindig fontos egy csapat életében. 

Élő közvetítés az átigazolásokról - kispesti és újpesti kiszemeltek - NB1.hu

 

Guzmics leigazolása nagy húzás lehet. Ezzel kapcsolatban Kuttor megjegyezte, hogy a Mezőkövesdnél nem igazán volt jellemző, hogy 29-szeres válogatott játékos szerződtet. A jó eredményeknek köszönhetően nőtt a Mezőkövesd presztízse, Kuttor úgy érzi, sokkal nyitottabbak a tárgyalások során a labdarúgók.  

Legfrissebb híreink