Kupagyőztes a Honvéd: Lanzafame a szurkolókat és Puskást méltatta

Büszkeségről és művészetről is beszélt az olasz játékos.

Forrás: Honvéd/Facebook

Szerda este a Budapest Honvéd nyolcadik alkalommal diadalmaskodott a Magyar Kupában. A kispestiek a fináléban a Mezőkövesd csapatát győzték le 2-1-re. A meccsen Davide Lanzafame 85 percet kapott a bizonyításra. Az olasz légiós elmondta, magára és az együttesére is büszke.

Honvéd-Mezőkövesd: aranyat érő rögzített szituációk - a gólok története - NB1.hu

 

"Hogy őszinte legyek, nagy büszkeséget érzek most. Büszke vagyok a csapatra, büszke vagyok magamra is, mert az a teljesítmény, amit a kupadöntőben nyújtottunk, az művészet volt. Azért mondom, hogy művészet volt, mert mindenki ismeri a Mezőkövesdet, tudjuk, hogy  jó csapat, jól játszanak, de nekünk nagyon fontos volt ez kupagyőzelem és sikerült megszereznünk. Ez volt az elsődleges célunk a szezonban, úgyhogy nagyon fontos lépést tettünk meg" - fogalmazott a honvedfc.hu-nak a 33 esztendős futballista.

A Puskás Arénában tízember láthatta a finálét. Lanzafame úgy véli, a fővárosi drukkerek remek hangulatot teremtettek. A légiós Puskás Ferencre is kitért.

 

"Mindenki tudja, hogy milyen legendás a kispesti szurkolótábor és hogy milyen közel állnak a csapathoz. Nagyszerű hangulatot teremtettek. A Puskás Aréna nagyszerű, de a legfontosabb az, amit képvisel. Puskás Ferenc nevét mindenki ismeri, egy igazi ikonja a klubunknak, szóval különösen fontos volt számunkra, hogy ebben a stadionban mi nyerjük meg a kupát. Nagyon boldog vagyok, ez így tökéletes este volt" - mondta Lanzafame, aki először emelhette magasba a Magyar Kupa trófeáját.

 

A kispestiek szombaton az Újpesttel csapnak össze a bajnokságban.

Magyar Kupa-döntő: komoly büntetést kapott a Honvéd és a Kövesd - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink