Kupadöntő: lesújtott a Fegyelmi Bizottság

Elképesztő esetek és kemény büntetések.

Forrás: Budapest Honvéd/Facebook

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 28-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.
 
A FEB Nikolic Marko vezetőedzőt (MOL Vidi) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő Magyar Kupa mérkőzésre eltiltotta és 1 millió Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A sportszakember a Budapest Honvéd - MOL Vidi MK-döntő mérkőzés 67. percében elhagyta a technikai zónát, befutott a játéktérre és ott a játékvezető működése ellen szóval és mozdulattal sportszerűtlen módon tiltakozott, amiért a játékvezető a kispadról elküldte. A kispadot csak ismételt felszólítás után hagyta el. A vezetőedző a kispadról elküldött sportszakemberre vonatkozó szabályzati előírást is megsértette azzal, hogy a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment. A FEB a büntetés kiszabásánál súlyosító körülményként vette figyelembe a sportszakember vétkes fegyelmezési múltját, azt, hogy a 2018-19-es  bajnoki év tavaszi idényében ezt megelőzően hasonló fegyelmi vétségek elkövetéséért már két esetben hozott vele szemben jogerős, elmarasztaló határozatot. 
 
A FEB a Budapest Honvéd – MOL Vidi MK-döntő mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot szurkolóinak rendzavarásaiért  (pirotechnikai eszközök használata) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
 
A FEB a Budapest Honvéd – MOL Vidi MK-döntő mérkőzéssel kapcsolatban a MOL Vidit  szurkolóinak rendzavarásaiért (pirotechnikai eszközök használata) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
 
A mérkőzés előtt és alatt történt nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használata miatt a stadionban több zászló, molinó, szék, pálya- és lelátóelem is megsérült és megégett. A tűz oltásán dolgozó egyik tűzoltó súlyosan megsérült, jelenleg vizsgálják, hogy maradandó károsodásokat szenvedett-e. A rendőrség több esetben indított eljárást és állított elő embereket verekedés, a pályára történő beugrás és pirotechnikai eszközzel kapcsolatos cselekmények miatt.
 

Legfrissebb híreink