Kupadöntő: előbb jutnak az újpesti ultrák a Fradi Tábor helyére, mint a fradisták?

Budapest – A pályaválasztó újpestiek azt kérték, legyen lila a Groupama Aréna.

Forrás:

Történelmi esemény színhelye lesz május 7-én a Groupama Aréna. Az MK-döntőn talán utoljára tölthetik meg újpestiek félig a Fradi-stadiont.

 

Miközben üresen ásítozó lelátók előtt zajlik a magyar focibajnokság, az idény utolsó mérkőzése, a várhatóan telt házas Újpest–Ferencváros Magyar Kupa-döntő a honi futball igazi ünnepe lehet. Habár még négy forduló hátravan a bajnokságból, mindkét csapat számára az egyetlen valódi kihívást a kupafinálé megnyerése jelenti.

 

 

Ami különleges pikantériát szolgáltat az eseménynek, hogy habár a mérkőzést az Fradi otthonában, a Groupama Arénában rendezi az MLSZ, a versenykiírás értelmében az Újpest lesz a pályaválasztó. Ez azt jelenti, hogy ha a IV. kerületi klub elsőbbséget élvez a mezválasztásban, a hazai csapat öltözőjét használhatja, és a szurkolói kemény magja a Fradi-tábor helyéről buzdíthatja kedvenceit. Egyes hírek szerint a lila-fehér klub igényt is tart ezekre a jogokra, illetve azt is kérte, hogy a meccs idején lila megvilágításban pompázzon az FTC-pálya – írta a Bors.

 

A hazai focitörténelem során szintén egyedülálló, s talán soha vissza nem térő módon a Groupama Aréna felét Újpest-szurkolók tölthetik meg. Ez a becslések szerint 9-10 ezer lila-fehér drukkert jelent. Várhatóan az újpestiek szurkolói kártya és vénaszkenner nélkül, a fradisták szkenneléssel juthatnak be a stadionba. Biztonsági kérdésekben még folynak a tárgyalások.

 

Legfrissebb híreink