Kulcsjátékosok nélkül kaptunk hetet a világ egyik legjobbjától - reakció

Cordobában vendégeskedtünk.

Forrás:

Futsalválogatottunk lejátszotta első idei felkészülési mérkőzését, melyen Cordobában a házigazda spanyol együttes volt az ellenfél - jelezte az mlsz.hu.
 
A magyar válogatott baljós előjelekkel készült a világ egyik legjobb csapata elleni összecsapásra, ugyanis egymás után sérültek meg a kulcsjátékosaink, végül hat alapember hiányzott a keretből, helyükre több újoncot is behívott Turzó József szövetségi kapitány. A találkozó első perceiben úgy tűnt, mégis sikeres lehet a mérkőzésre kitalált taktika: jól védekeztünk, többször is sikerült megzavarnunk saját térfelükön a kétszeres világ- hétszeres Európa-bajnok spanyolokat. A meccset a házigazdák irányították, de ekkor még magabiztosan álltuk a rohamokat. Az 5. percben váratlanul szereztek vezetést a hazaiak, egy távoli szabadrúgásból Lozano bombázott a kapuba. A 9. percben egy szöglet utáni kapáslövéssel, majd a 16. percben kisbüntetőből szerzett újabb gólt a spanyol válogatott, így szünetben 3-0 volt az állás.
 
A második félidő első tíz percében stabilan védekeztünk, és egy-egy alkalommal veszélyes helyzetet is sikerült kialakítanunk, ám az utolsó tíz percet nem bírtuk erővel és koncentrációval. A spanyolok kihasználták hibáinkat és fellazuló védekezésünket, 5 perc alatt négy gólt szerezve tették fölényessé sikerüket, és állították be a 7-0-ás végeredményt. A két csapat szerdán este ismét megmérkőzik egymással.
 
– Sajnálom, hogy nagy különbségű vereség lett a vége, mert bár a két válogatott között nagy a különbség, a játék alapján benne lehetett volna a meccsben egy szorosabb eredmény elérése – értékelt a mérkőzés után Turzó József. – Ma elsősorban mentálisan nem tudtuk hozni azt a szintet, amit elvárok magunktól, több olyan játékos sem tudta felvállalni a vezérszerepet, akitől ez elvárható lett volna. Érthetetlen hibákat követtünk el, és ebből elkerülhető gólokat kaptunk már az első félidőben, majd a fordulás után is. A spanyolok dinamikusan, gyorsan, pontosan játszottak, nekünk ezt a játéksebességet, gondolkodási sebességet szokni kell, sokat kell fejlődnünk ezen a téren. Igyekszünk felhasználni a most szerzett tapasztalatokat, bízom benne, hogy már a szerdai mérkőzésen is előre tudunk lépni.
 
Spanyolország-Magyarország 7-0 (3-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Dávid Richárd, Tatai József, Komáromi Péter, Rábl János
Cserék: Varsányi Áron, Kondás Kristóf, Hajmási Milán, Miklós Tamás, Klacsák Bence, Boromisza Dániel, Boznánszky Gábor, Takács Zoltán, Siska Gergő

Legfrissebb híreink