Kubatov: „Se én, se a szurkolók nem akarnak tort ülni a másik felett!

Budapest – Azt is elárulta, meddig maradna a Ferencváros elnöke.

Forrás: Origo

Miután a Ferencváros ma bejelentette, hogy felfüggeszti a kitiltott szurkolók büntetéseit, a klub vezetősége szurkolói ankétot tartott. Az ulloi129.hu élőben közvetítette az eseményeket.

 

20:56  Zárszó:

Kubatov: A szurkolói témában legyenek türelemmel, se én, se a szurkolók nem akarnak tort ülni a másik felett, ha megszületik a megegyezés. A legfontosabb, hogy a Ferencváros nem szenved tovább.

 

20:54  Kérdés: meddig tervezi elnöki munkáját?

Kubatov: Sokáig szeretnék maradni. Se politikai, se anyagi, se személyes hasznot nem keresek. Amíg van erőm, amíg a feleségem hagyja, addig csinálom.

 

20:51  Kérdés: Doll játszik-e még az öregfiúkban, lesz-e bérletesek napja?

Doll: Nem tudom, hogy vagyok-e elég jó ahhoz, hogy beférjek. Emellett - ha jól számolom - 16x műtötték a térdemet, erre is nagyon kell figyelnem.

20:48  Bérletesek klubja

 

Kubatov:

Tervben van a jövőben, Budapesten kívül is, megyei szinten, a bérleteseket minél jobban ki kell szolgálni, mert ők előre adják meg számunkra a bizalmat. Ezekben a klubokban lehetne majd összejöveteleket, beszélgetéseket szervezni, egy-egy játékossal például. Meglátjuk, hogyan lesz rá energiának.

 

20:38  Kérdés: meccsidőpontok tologatása.

Kubatov: Egyetértek, hogy ez probléma, amit meg kell oldani. Ha a Bundesligában sok kupaszereplővel, talán több válogatott kötelezettséggel a bajnokság mérkőzéseinek időpontját egy évre előre meg tudják határozni, akkor úgy gondolom, hogy az NBI-ben ez nem lehetne megoldhatatlan feladat. Sokat változtat az MLSZ, de nem csak ebben, még a klubok egyet nem értése mellett sem, jövőre nem tudjuk majd betartani a fiatalok szerepeltetésére vonatkozó ajánlást, mert nincsen meg a minőség jelenleg, ami ezt megengedhetné.

 

20:34  Kérdés: miért csak a bérletesek jöhettek?

Kubatov: Ez egy gesztus feléjük, ők előre bizalmat szavaztak az FTC-nek. A jövőben ez változhat, ha úgy alakul a helyzet, és mindenki részt vehet majd rajta.

 

20:32  Kérdés: miért drágább a mez, mint pl. a Hertha BSC-nél?

Kubatov: A Nike három kategóriát határoz meg, egyes, kettes és hármas. Miénk a hármas, a berliniek a kettesben vannak, ez az oka. Nem tudunk diktálni nekik jelenleg.

 

20:31  Kérdés: átvilágítás eredménye?

Kubatov: Én voltam az egyik legnagyobb befizető, tehát szívesen csináltam. Nem csak a legendákról volt itt szó. Van aki jó sportoló, de nem jó szakosztályvezető, így hibáztak. Igen, így vannak titkaink, nem szívesen hordom magammal. Nem volt semmilyen egyéni érdekem ebben, csak a Ferencvárosét vettem figyelembe. Tettünk feljelentéseket, Berki Krisztián ellen, más szakosztályok esetében is. Egyet ígérhetek, ha az én működésem után átvilágítják újra az  FTC-t, akkor ilyen dolgok nem fognak előkerülni.

 

20:26  Kérdés: mentális felkészítéssel elkerülhető-e egy olyan eset, mint Trinksé?

Kubatov: Sok mindent mérünk, nem kivételek ez alól a mentális tulajdonságok sem. Fejlesztjük is ezeket. Trinkset azonban meg kell védenem, mert szerintem ott nem rúgott, bízom benne, hogy a fellebbezésünknek köszönhetően a 4 meccs 2-re csökken és továbbjutunk a MK-ban, így játszhat majd a döntőben.

 

20:17  Facebook még Ha valaki indokolatlannak érzi a törlését, írhat az info@fradi.hu email címre.

 

20:16  Kérdés: Fradi FB kitiltás, drága mez, stadion név?

Kubatov: Nem lesz Albert Flórián Stadion, miért: több mint 4 milliárd Ft miatt. Flóri bácsit megbecsüljük, lásd a szobor, alapítvány, kiállítás országon belül és a határokon túl. A mez Nike, nekünk is van rajta egy haszonkulcsunk, ennyibe kerül. A szurkolókat is próbáljuk megbecsülni, nincs másik olyan csapat itthon, amely például a bérleteseknek SMS-t küld egy-egy meccs előtt. Facebook: 5% alatt van a törlések száma. A B-szektoros hiányt is elfelejthetjük, ha a szerintem elfogadható ajánlatra rábólintanak.

 

20:08  Kérdés: Fittike lelohasztja az ember kedvét.

Kubatov: Fittike kinullázta magát, őt nem látjuk többet, de ez a stadionhoz tartozik. A Fradi-induló újrahangszerelése ízlés kérdése, az én véleményem szerint ebben a stadionban nem lenne jó egy katonai zenekar által játszott induló. A hanglekeveréssel pedig megvárjuk amíg mi leszünk az erősebbek a két tábor hangpárbajában, utána pedig tudnak majd egymásnak üzengetni.

 

20:00  Kérdés: fiatalok helyzete?

Kubatov: Nagyon bonyolult jogi helyzet a fiatalok klubhoz kötése, 16 éves koráig nem is igazán lehet. Ezért van például az Albert-alapítvány is, amely a játékost és családját is segítheti. A Népligetben már külön szállás van, ahová beköltözhetnek a vidékről érkező fiatalok, felügyelő vigyáz rájuk. Folyamatosan monitorozzuk a teljesítményüket.

 

19:54  Kérdés: lesz-e jégcsarnok?

Kubatov: Amíg nincs saját csarnok, addig az életben tartás elegendő, ezután indulhat csak el a csapat igazi fejlődése. A Népligetben az Építők sporttelepen talán már idén elindul egy nagy ingatlanfejlesztés, amelyben lesz jégcsarnok, egy nagy kézilabda csarnok, ahol BL-meccset is rendezhetünk, uszoda, ahol bajnoki is lehet.

 

19:51  Kérdés: bajnokság lebonyolításáról mi a véleménye?

Doll: Meg tudom érteni azokat is, akik azt mondják, hogy unalmassá válik gyorsan, ha két héten belül újra találkozunk egy-egy ellenféllel. Nem találom rossznak a mostani tizenkét csapatos bajnokságot, hiszen az első helyen állunk. Ahhoz, hogy még izgalmasabb legyen a bajnokság, ahhoz nem lenne rossz a rájátszás ötlete, alsó- és felsőházzal.

 

19:49  Kérdés: bérletárak?

Kubatov: Úgy gondolom, hogy mindenki megtalálhatja jelenleg a pénztárcájának megfelelő helyet, a stadion nyilván nyomná le az árakat, mi pedig inkább lefelé vagy szinten tartanánk, nem várható jelentős változás az árakban.

 

19:44  Kérdés: Lamah marad-e, Csuka helyzete?

Kubatov: Vladannal szerződést kötöttünk, a volt Jugoszlávia területén szeretnénk játékosmegfigyelőként alkalmazni, ő tudja, milyen fiatalokat keresünk. Lamahval és a szakmai stábbal egyeztetünk folyamatosan, meglátjuk mi lesz.

 

19:42  Kérdés: fiatalok játszhatnának-e előmeccset?

Kubatov: A pálya nem bír el két meccset egymás után sérülés nélkül, a hazai utánpótlás mérkőzéseket és a Fradi II találkozóit online közvetítjük és ingyenes a megtekintésük a Népligetben.

 

19:39  Kérdés: a játékvezetők ide járnak csalni, mit lehet ez ellen tenni?

Kubatov: Mindenhol ezt gondolják róluk, mindenki így éli ezt meg, a vereséget mindig a bírókra fogják, én nem akarom.

 

Doll: Németországban is így van.

 

19:35  Kérdés: április 2. - programütközés (Kézi BL, NBI)

Kubatov: Az MLSZ-től nem kérünk semmit. Dabasról minibuszokat indítunk azok számára, akik igénylik.

Legfrissebb híreink