Kubatov új játékos érkezését jelentette be a Fradihoz

Az elnök szerint még mindig olcsóbb a külföldi, mint a hazai, de...

Forrás: fradi.hu

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke újévi köszöntőjében értékelte a 2019-es évet, amit a klubnál csak „aranyévként” emlegetnek.

A Groupama Arénában tartott évértékelőn egyperces néma csenddel adóztak a napokban elhunyt Springer Miklós emléke előtt. 

Az elnök büszkén emelte ki, hogy a több szakosztállyal rendelkező egyesületek között, az egyik legsikeresebbek voltak Európában a 2019-es esztendőben. A labdarúgócsapat kapcsán pedig megjegyezte, bebizonyították, hogy a meglevő költségvetéssel is lehet esély akár az Európa-liga csoportköréből való továbbjutásra is.

Az igazolásokkal kapcsolatban Kubatov is megerősítette, amit annyiszor hallani itthon, hogy olcsóbb egy külföldit leigazolni, mint egy magyar játékost megszerezni...

Élő közvetítés az átigazolásokról - Dzurják vezetőedző maradhat, Németh vált - NB1.hu

 

Az elnök szerint Sergei Rebrov személyében megvan az az edző, aki még sikeresebbé teheti a Fradit, és ezt nagyban segítheti az is, hogy Hajnal Tamás sportmenedzser továbbra is Dél-Amerikából igazolna tehetségeket. A Ferencvárosnak Fernando Gorriarán kapcsán már bevált ez a vonal, és most elsősorban olyan tehetségeket igazolnának, akiknek Dél-Amerikában megtorpant a karrierjük, de a Fradinál újra felépíthetik magukat.
 

Vécsei Bálint megszerzése mellett Kubatov beszélt egy U21-es magyar válogatott játékos lehetséges érkezéséről is, illetve arról, hogy bár mindig a magyar játékosok élveznek prioritást a klubnál, de amíg a brazil Isael piaci értékének másfélszeresét kérnek egy magyar fiatalért, meg van kötve a kezük.

Megvan, melyik magyar U21-es válogatott játékost vinné a Fradi - NB1.hu

 

„Kísérletet tettünk egy magyar, harminc év feletti játékos átigazolására, de többet kért érte a klubja, mint a huszonnégy éves Tokmacért, akit Norvégiából hoztunk el" - mondta.
 

Kubatov szeretné, ha öt magyar mindig kezdene a Ferencvárosban, és ezt Rebrov is támogatja. A Ferencváros Spanyolországban készül a január 25-i folytatásra az NB I-ben, ahol egy meccset kevesebbet játszva, 4 pont az előnyük a nagy rivális MOL Fehérvár előtt.

Fradi: Bundesliga-csapattal is meccselnek Spanyolországban - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink