Kubatov: ,,Legközelebb már nem a csoportkörbe jutás lesz a cél"

Hajnal Tamás Dél-Amerikában térképez fel játékosokat.

Forrás: fradi.hu

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke a labdarúgócsapat őszi nemzetközi kupaszereplését értékelve elmondta, legközelebb már nem a csoportkörbe jutás lesz a maximális céljuk.

A csütörtöki sajtótájékoztatón a klub első embere emlékeztetett arra, hogy az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában azzal a bolgár Ludogoreccel találkoznak, amelyet ebben a szezonban háromból kétszer legyőztek.
    
"Még idegenben sem lehetetlen tehát nyernünk, ami most a továbbjutásunkat jelentené" - közölte.
    
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a csoportkörös kupaszereplés volt az elsődleges céljuk, minden, eddig már megszerzett pontnak örülniük kell.
    
"Az utolsó fordulóhoz érve viszont a továbbjutást illetően még mindig a saját kezünkben van a sorsunk, már ennek az érzése önmagában fantasztikus" - nyilatkozta.
    
A H csoportban a Ludogorec hét ponttal a második, a Ferencváros hat ponttal a harmadik helyen áll. Még júliusban, a BL-selejtezőben a magyar bajnoki címvédő itthon 2-1-re, idegenben 3-2-re nyert, míg október elején, az El-csoportkör második fordulójában a bolgárok 3-0-ra bizonyultak jobbnak a Groupama Arénában.
    
Kubatov Gábor hozzátette: az őszi El-szerepléssel "vérszagot" kaptak, így legközelebb már nem a csoportkörbe jutás lesz a maximális céljuk.
    
"Tűzzük ki célként a következő lépcsőfok megtételét, hogy jussunk be az egyenes kieséses szakaszba. Ennek érdekében azonban már most igazolnunk kell" - mondta. Hangsúlyozta: egy labdarúgócsapat vezetői soha nem dőlhetnek hátra a játékoskeretet illetően, mert az mindig frissítésre szorul. Különösen akkor, ha a nemzetközi kupaszerepléssel a labdarúgók előtérbe kerülnek és nő az értékük.
    
"Jó dolognak tartom, ha kérők érkeznek egy játékosért. Most viszont egyiküket sem engedjük el egymillió euró alatt. Itt a kérdés az, hogy ezekre a változásokra megfelelően és időben felkészültél-e? Folyamatosan figyelni kell három-öt játékost, hogy adott esetben közülük egy-hármat szerződtetni tudj, mert szükség van fél évre, amíg ők minden szempontból beilleszkednek. Annak érdekében, hogy a nyáron nyugodtan és felkészülten vágjunk neki a következő nemzetközi kupaszezonnak, most próbálunk igazolni" - fogalmazott.
    
Hozzátette: a Ferencvárosnál sportmenedzserként Hajnal Tamás ennek a felelőse, aki jelenleg Dél-Amerikában tartózkodik, hogy a régóta kiszemelt labdarúgókat személyesen térképezze fel.
    
A nemzetközi kupaszerepléssel kapcsolatban hosszú távú terveikről kifejtette: a reális céljuk az, hogy Európában olyan szintet képviseljenek, mint a horvát Dinamo Zagreb.
    
"Rendszeresen ott vannak a csoportkörben, de azért a Bajnokok Ligájában már nem tudnak onnan továbblépni, az ugyanis egy következő szint" - mondta.
    
Orosz Pál emlékeztetett arra, hogy a BL-ben pont a horvát együttes búcsúztatta őket, amely az övékénél magasabb költségvetéssel gazdálkodhat. A ferencvárosi sportvezető tagja az európai szövetség (UEFA) versenysorozatok marketingjogaival foglalkozó munkacsoportjának, mint mondta, legutóbbi megbeszélésükön neves európai klubok képviselői gratuláltak a népligeti csapat szerepléséhez.
    
"Nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán figyelemmel követik az eredményeinket. Teljesen más szemmel néznek nemcsak a játékosokra, hanem a klubokra is, ha ilyen színtéren szerepelnek" - hangsúlyozta.
    
Kiemelte: a Ferencváros egyik feladata az, hogy a magyar futball jó hírét vigye a nemzetközi porondon, amit a játékoskeret kialakításánál is figyelembe kell venniük.
    
"Nekünk a nemzetközi porond a mérce, és nem feltétlenül az a mi feladatunk, hogy magyar játékosokkal legyen tele a csapatunk. Persze, szeretnénk, ha ez így lenne. Amennyiben viszont nincs olyan képességű magyar játékos, aki megfelel az elvárásainknak, akkor légióst kell szerződtetnünk" - mondta.

ELŐZMÉNYEK:

Déelőt 10 órakor kezdődik az FTC sajtótájékoztatója, melyen az elnök Kubatov Gábor és a vezérigazgató Orosz Pál vesz részt.

11.09: Vége a sajtótájékoztatónak.

11.07: ,,Ez a futball, nem a balettintézet." - mondta Kubatov Gábor, Petrjakkal kapcsolatban, akiről nincsenek túl jó véleménnyel sem volt csapattársai, sem a szurkolók.

11.03: Az MLSZ-el folyamatosan kapcsolatban vannak, a kiszabott büntetések jogosságát nem szokták vitatni.

11.01: 2000 jegyet biztosít a Ludogorec a Ferencváros szurkolói számára, valószínűleg az összes jegy gazdára fog találni. Közös vonatutat is szerveznek, amivel kb. 1700 embert tudnak elszállítani Bulgáriába.

10.59: Kubatov a lehető legkevesebb szabályt változtatná meg az NB I lebonyolításával kapcsolatban.

10.56: Rebrovnak kevesebb az alapfizetése, mint Doll-nak volt, de részesedést kap a nemzetközi sikerek után járó pénzdíjból.

10.52: Kubatov Gábor elmondta, hogy nagyok a bevételeik, de még mindig nem tartanak ott, ahol egy osztrák élcsapat.

10.47: Orosz Pál: ,,A Ferencvárosnak az a feladata, hogy vigye a magyar futball jóhírét szerte Európában."

10.42: Kubatov Gábor: ,,Európában egy olyan szintet kell belőni, mint a Dinamo Zagrebé."

10.41: A nagy klubok multinacionális cégekké váltak, a Fradi ettől még messze van.

10.39: Kubatov örül, hogy jönnek az érdeklődők. ,,Egymillió (euró) allatt nem adunk oda senkit."

10.37: A keretük értéke töredéke az Európa-liga-beli csoporttársaik csapatainak. Jönnek sorra megkeresések a külföldi topbajnokságokból, és Orosz Pál szerint jönni is fog még sok. A futball olyan, hogy ha jó ajánlatot kapak egy játékosért, akkor azt el kell engedniük.

10.34: Kubatov Gábor: ,,Obszcenitást ki kell vezetni a stadionokból."

10.31: Orosz Pál: ,,Nagyon büszkék vagyunk a szurkolóinkra!"

10.28: Kubatov Gábor és Orosz Pál is elmondta, hogy szeretnének több magyar játékost, de amíg nincs elengendő megfelelő minőségű labdarúgó, akkor kénytelenek a külföldiekhez nyúlni.

10.27: Vannak tehetséges játékosok Magyarországon, de ,,sajátos" a magyar futballközeg.

10.26: A legnagyobb lemaradásuk az utánpótlás nevelésben van, de ebben az évben elkezdtek egyre jobban szerepelni. A Fradiba bekerülni borzasztóan nehéz, nagy nyomás van a fiatal játékosokon.

10.24: Kubatov Gábor: ,,A Békéscsaba elleni eredmény borzalmas, de a mutatott játék nem volt az."

10.20: Orosz Pál: ,,Minden dicséretet megérdemel a Békéscsaba, remekül védekeztek." Gratulált az összes továbbjutó csapatnak és megjegyezte, hogy nekik most más feladataik vannak.

10.18: Orosz Pál: ,,Túl nagy játékosmozgásra ne számítson senki."

10.17: Nem árultak el konkrétumokat az átigazolásokkal kapcsolatban, de egy megfigyelő jelenleg is Dél-Amerikában van.

10.16: Kubatov Gábor: ,,Minden évben próbálunk frissíteni a kereten."

10.14: Kubatov Gábor szerint nehéz döntés volt elküldeni Doll-t és leültetni a kispadra Rebrovot.

10.13: Kubatov Gábor: ,,Hihetetlen jó évünk van, nem csak a fociba. A labdarúgásra térve, túlteljesítöttük a célokat. Az elmúlt 30 évben nem jutott tovább a csoportból magyar csapat, mi pedig egy győzelemre vagyunk tőle."

10.10: Kubatov Gábor: ,,9 év alatt megdupláztuk a nézőink számát."

10.07: Kubatov Gábor elmondta, hogy a média olyan képviselőival dolgoznak csak együtt, akik nem csak a botrányokat és a bukásokat írják meg, hanem hajlandóak a sikerekről is ugyanúgy beszámolni.

Legfrissebb híreink