Kubatov Gábor azt mondta, kedveli az ultrák vezetőjét

Budapest – Íme, a Fradi szurkolói kódexe. Elismerték, tárgyalnak Lovrencsics Gergővel.

Forrás:

A csoportok vezetőivel folytatott egyeztetéseken az FTC felajánlotta, hogy a klub tavaly nyilvánosságra hozott Szurkolói Kódexét összefésüli a szurkolók javaslataival. Álljuk szavunkat – írta az FTC.

 

Az FTC Szurkolói Kódexe 2015. július 24-én lépett hatályba. A kódex megtalálható a klub kommunikációs felületén, a fradi.hu oldalon az alábbi linken: http://www.fradi.hu/letoltes/2015/szurkoloi_kodex.pdf. A Szurkolói Kódex melléklete az FTC labdarúgó csapat otthonául szolgáló Groupama Aréna Pályarendszabálya, amely különösen kitér arra, hogy mely esetekben mi az irányadó büntetés mértéke. A szurkolói csoportok vezetőivel folytatott egyeztetéseken és a szurkolói közösségi média oldalakon azonban ennek ellenére felmerült annak igénye, hogy a zöld-fehér szimpatizánsok javaslattal élhessenek arra vonatkozóan, pontosan milyen cselekedetekért milyen időtartamra szóló kitiltások járnak

 

Kubatov Gábor, az FTC elnöke ígéretéhez híven az egyesület a szurkoloikodex@fradi.hu e-mail címen várja mostantól a szurkolók javaslatait is. Kérjük, az e-mailben egyfelől indokolják és jelöljék meg, hogy pontosan mely részeken milyen szövegszerű változtatásokat tennének, továbbá tüntessék fel nevüket és szurkolói kártya számukat. A klub vállalja, hogy a befogadott javaslatokkal kiegészített Szurkolói Kódexet legkésőbb a 2016/2017-es labdarúgó bajnoki szezon előtt nyilvánosságra hozza.

 

A Szurkolói Kódex elsődleges célja továbbra is az, hogy az abban rögzített elvek útmutatót nyújtsanak szurkolóinknak arra, miként viselkedjenek a lelátón, a stadionban, a Fradista közegekben. A Szurkolói Kódex összeállításánál figyelembe vettük az érvényben lévő törvényeket, előírásokat, rendelkezéseket, állásfoglalásokat. Amit a Sporttörvény és más jogszabályok tiltanak, azt a Kódexbe foglaltak sem engedhetik meg. Ami kötelező érvényű előírás, az alól a Kódex nem adhat felmentést.

 

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros szurkolói ankétot tartott Kubatov Gábor elnök, valamint Thomas Doll vezetőedző részvételével.

 

 

Mint beszámoltunk róla, Lovrencsics Gergő érkezhet a Ferencvároshoz, mivel Roland Lamah minden bizonnyal távozik a zöld-fehér klubtól. Az egyik szurkoló azt mondta, szeretné, hogy megtartsák a belga játékost, mivel jobb labdarúgónak tartja a Lech Poznan szélsőjénél. Egy másik drukker Florian Trinksszel volt elégedetlen, ezekre reagált Kubatov – jelezte az nso.hu.

 

„Mindig van egy ár-érték arány, folynak a tárgyalások Lamah-val. Amikor Lovrencsicset szidja, kérem védjen meg, ha más azt mondja, miért nem hozok magyart. Nincs még megállapodás, de tárgyalunk vele is” – reagált Kubatov Gábor.

 

„Trinks német utánpótlás-válogatott labdarúgó, akinek időt kell adni… Bajnokcsapat szurkolói ankétján ülünk és azt mondják, milyen rosszak voltak a játékosaink. Lehet szidni őket, de én a társuk vagyok.. Arra kérem, legyen türelmes. Lépésről lépésre megyünk előre, öt éve vettük át a csapatot, azóta csak fejlődött szakmailag az együttes.”

 

„Nekünk már nem elég másodosztályú szerb futballista, topjátékos kell! Biztos vagyok benne, hogy be fogunk jutni az Európa-liga vagy a Bajnokok Ligája csoportkörébe, csak türelem kell hozzá. Csaknem száz játékost figyelünk, hol volt ilyen néhány évvel ezelőtt? Vladan Csukics a szezon végén visszavonul, teljes állású játékosmegfigyelő lesz, ahogy Európa több területén lesz még megfigyelőnk.”

 

„Örülök neki, hogy aggódnak a csapat sorsáért – így Thomas Doll. – Tudjuk, hogy több olyan poszt van, amelyen erősítenünk kell. Szeretnénk hozni jó futballistákat, de nem könnyű meggyőzni egy Bundesliga-játékost, hogy Magyarországra jöjjön. Megnéztem, milyen labdarúgók voltak itt négy éve… Ahhoz képest elég nagy az előrelépés! Ígérem, mindent megteszünk, hogy megerősítsük a keretet!”

 

 

Kubatov Gábor elmondta, szerették volna, hogy a szezon utolsó hazai Fradi-meccsén, az Újpest elleni derbin adják át az aranyérmeket, de a Magyar Labdarúgó-szövetség nem egyezett bele, így Sopronban a Haladás elleni mérkőzés után kerül erre sor. Az elnök újra beszélt a szurkolói helyzetről.

 

„Lehet, hogy meglepődnek ezen, de kedvelem Hamberger Ádámot (a „capót”, az ultrák vezetőjét – a szerk.). Ha azt kérdezik, hiányzik-e a Fradi-tábor, azt mondom, igen – mondta Kubatov. – De csak akkor, ha tud viselkedni. Én is olyan voltam, mint ők, de akkor nem volt egy elnök, aki elmondta, hogyan kell szurkolnom. Amikor én voltam a drukkerek között, még főleg a szidás ment, ma már a hetven százaléka a rigmusoknak buzdítás. Ez nagy eredmény.

 

„Ha bejönnének az ultrák, az megérné nekünk az anyagi áldozatot, hogy kedvezményeket kapjanak, még ha ez igazságtalan is lenne azokkal, akik eddig fizették a teljes árat. Hamberger Ádám elmondta, a szkenner csak másodlagos probléma. A hét elsődlegesre, már megoldást találtunk, mégsem akarnak bejönni. Azt mondják, a vérüket adnák a Fradiért, de a vénájukat nem...”

 

Kubatov hozzátette, sok mindenben partner, köztük a pirotechnikában is, de van egy határ, amit nem lehet átlépni, a „cigányozás” nem fér bele. Arra a felvetésre, hogy miért nem kell a stadion minden területén vénaszkenneres beléptetés, úgy reagált az elnök, hogy nem tartja diszkriminatívnak a biometrikus beléptetést.

Legfrissebb híreink