Kubatov elárulta, mennyiért lehet megvenni valakit a Fradiból

Akárcsak 1 éve, ismét alaposan megerősödhet az FTC.

Forrás: Ferencváros

A Ferencváros tegnapi sajtótájékoztatóján Kubatov Gábor elnök és Orosz Pál vezérigazgató nem csak napi aktualitásokkal kapcsolatban válaszolt a sajtó kérdéseire, bőven több, mint 1 órán keresztül.

A két elöljáró többször is megemlítette, hogy 9 éve vették át az FTC irányítását. Természetesen a csapat egyre jobb európai szereplése is központi témakör volt az összejövetelen, ezért az nb1.hu a fókuszokat összekapcsolva, összetett kérdést tett fel a bajnokcsapat elöljáróinak.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy az elmúlt 9 év alatt mennyit nőtt az FTC értéke, 2019-ben a játékoskeret értéke, és arra is, hogy a jó európai és bajnoki szereplésnek köszönhetően (a békéscsabai, szerdai kupakudarccal kapcsolatban is minden elhangzott kérdésre válaszoltak az asztalnál ülők), vannak-e érdeklődések a kiemelkedő játékosok iránt kiemelkedő bajnokságokból, kluboktól.

Elsőként Orosz Pál válaszolt:

„Pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyi volt a klubnak vagy a játékoskeretnek az értéke, amikor idejöttünk, most viszont huszonmillió eurónál vagyunk, ami viszont még mindig töredéke azoknak a csapatokénak, akikkel egy csoportban vagyunk az Európa-ligában. Az Espanyolnak vagy a CSZKA-nak hat-hétszerese. Pont emiatt is vagyunk nagyon-nagyon büszkék az elért eredményekre és a srácok teljesítményére. Az természetes, hogy fognak jönni érdeklődések, mert bármennyire is szeretjük vagy nem szeretjük, de a labdarúgás üzlet is, a klubot valamiből üzemeltetni kell. Ha van olyan játékos, aki felkelti a nemzetközi érdeklődést, a játékos olyan ajánlatot kap és a klub is, ami mindenkinek megfelelő, szakmailag és anyagilag is olyan, hogy a játékos tovább tud lépni, a klub jól jár anyagilag, mert az érte kapott pénzt vissza tudja forgatni a működtetésbe, akkor el kell gondolkodni. Nagy Ádám esete klasszikus példa volt. Sokan kérdezték, miért engedtük el. Azért, mert amikor elkezdett focizni hat évesen, akkor az volt az álma, hogy majd egy nagy bajnokságban játsszon. Jelen pillanatban a magyar bajnokság még nem topbajnokság, de reméljük, hogy egyszer majd az lesz.  De, amikor ajánlatot kap az olasz élvonalból, akkor nekünk semmiféle morális alapunk nincs ahhoz, hogy megakadályozzuk az átigazolását. Klubvezetőként olyan feltételeket kell teremtenünk, ami neki és az FTC-nek is megfelel.”

Orosz után Kubatov válaszolt:

„Pali azt mondta, hogy nem topbajnokság, de azért ez is érdekes dolog, mert klubvezetőként nem tudsz biztosra menni. Olyan a labdarúgás, hogy elmész Kaposvárra és megszenvedsz a győzelemért (az nb1.hu 5.5 órával a kezdés előtt a következőket írta a Kaposvár-Fradi előzetesében: Gyakorlatilag mindenki szerint „országos kettes” a 14. forduló utolsó bajnokija, a ma 18 órától kezdődő Kaposvár-FTC mérkőzés. A hazaiak az utolsók, a Fradi a címvédő, El-ben is menetelő gárda, de számtalan példa volt már arra a futball történelmében, hogy az ilyen találkozók szoktak a legnehezebbek lenni az esélyesebb gárda számára. - a szerk.). Ki gondolta volna tavaly, hogy a Mezőkövesd a bajnoki címért küzd majd? A tizenkét csapatos bajnokság szerintem beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nagyon izgalmas meccseket lehet látni. És akkor jönnek egy ajánlattal, sokan mondják, hogy ez baj, mert megint szétszedik a csapatot. Az a kérdés, hogy föl vagy-e erre készülve vagy nem. Szerintem az jó, ha jönnek egy játékosért, az jó, ha eladunk valakit. Most a nemzetközi kupaszereplés után, egymillió euró alatt nem akarunk elengedni senkit. Milyen nagy dolog az, hogy a Ferencvárosban benne van az, hogy azt mondjuk, csak nem képzelitek, hogy ilyen egymilliókkal kiszúrjátok a szemünket? Kérdés tehát, föl vagy-e készülve?! Látod-e, ki az értékes játékosod, és ha őt elviszik, akkor neked van három-négy olyan kiszemelted, akiket fél vagy egy éve megfigyelsz már, akkor, ha tőled eligazol valaki, akkor oda tudsz menni hozzájuk és el tudod hozni őket. Hajnal Tamás hihetetlenül jól végzi a dolgát. Az ő ajánlatait nézzük meg közösen, akkor hozunk játékost, ha Szergeij Rebrov is belegyezik.

A vezetők arról is beszéltek, hogy akárcsak 1 évvel ezelőtt, most is már a télen szeretnék a legtöbb olyan játékost megszerezni, akik már a nyári kupaküzdelmek során tudnak segíteni a csapatnak úgy, hogy addig nemcsak szakmailag, hanem emberileg is beépülnek a közösségbe.

Kubatov Tokmac és Isael példáját hozta fel, akikről azt mondta, eleinte néztek, hogy lehet, mellényúltak a megszerzésükkel, de fél év letelte után, mind a pályán, mind az öltözőben beleilleszkedtek a közegbe.

Ezt az utat kívánják folytatni.

Legfrissebb híreink