nb1.hu

Kubatov: Csercseszov szakmailag és emberileg is nagyon magas szinten van

Nem az, akinek mutatja magát az FTC trénere.

Úgy néz ki minden a helyére került az FTC háza táján, hiszen remek őszt produkáltak a játékosok. Igaz a Magyar Kupában idejekorán búcsúzni kényszerült az együttes, de a nemzetközi porondon olyan teljesítmény nyújtott, ami bizonyára feledteti az iváncsai fiaskót.  A sikerek nagyban köszönhetők Sztanyiszlav Csercseszovnak. A FTC elnöke Kubatov Gábor nyilatkozott a pestisracok.hu-nak, ahol többek között az orosz edzőről is beszélt.

Nem kerülhetjük meg Csercseszov szerepét, hiszen a Ferencváros legutóbbi sikereinek egyértelműen ő a kovácsa. Sokan a kezdeteknél még kételkedtek benne, egy-két rosszabb eredmény után már a menesztését pedzegették, most azonban nincs olyan ember, aki nem zengene dicshimnuszt és ne lenne elégedett vele.

– Pedig milyen érdekes, hogy a magyar társadalom orosz–ukrán ügyben megosztott, Csercseszov személyében pedig egyáltalán nem. Egyszer el nem hangzott, hogy ő egy orosz ember (Kubatov Gábor: tudjuk, hogy valójában oszét). Sztanyiszlav fantasztikus személyiség, a háborúból fakadó nemzetközi nyomást is nagyon jól kezeli. Bár nem gondolnánk róla, de rendkívül nyitott ember. Azt hinnénk, hogy kétméteres, nagydarab, kemény fickó, de egyáltalán nem ilyen személyiség. Ha kell, akkor higgadt is tud maradni. Például, amikor az Iváncsa ellen kiestünk, sokan azt mondták a klubnál, hogy most alaposan meg kellene büntetni a csapatot, Csercseszov pedig annyit reagált: ez is csak egy meccs volt, ezt el lehet veszteni, ezen már nem tudunk változtatni, nemsokára fontos nemzetközi meccset játszunk, arra kell koncentrálni. Nagyon érzi az öltözőt, zseniális karakter.

Könnyebb vele emberileg, mint Rebrovval?

– Rebrov nagyon zárkózott volt, néha sikerült csak „bekukucskálni a lelkébe”, de erre ritkán volt lehetőség. Ettől függetlenül jóban voltunk. Nagyon sajnáltam, amikor Szergej elment, szinte pótolhatatlannak tűnt. De azóta ismét minden a helyére került. Sikerült megállapodni egy olyan edzővel, aki szakmailag és emberileg is nagyon magas szinten van. Ezt bizonyította is.”
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek