Kubatov: boldogságot okoztunk Újpesten és Békéscsabán

Vezérigazgató szerint nem fojtogatta őket a nevetés.

Forrás: Ferencváros

Mindig is hatalmas csaták jellemezték a Békéscsaba és az FTC párviadalát, és bizony, szurkolói szempontból sem éppen utolsó a párosítás. 

Tegnap Leandro a Fradiból már a 2. percben piros lapot kapott, Schindler Szabolcs, a hazaiak szakvezetője egyébként azt mondta a mérkőzés utáni értékelésében, hogy ez döntően befolyásoló tényező volt a lilák által 2-0-ra megnyert mérkőzésen.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke az Orosz Pál vezérigazgatóval közösen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Uram János, a Békéscsaba kapusa volt a meccs legjobbja. Mint mondta, ilyen a futball, nincsenek elkeseredve, mert nem rosszul játszottak, hanem a helyzeteket nem tudták értékesíteni.

Orosz Pál azt mondta, hogy nem fojtogatta őket a nevetés meccs után, de ettől szép a futball, ilyen előfordul Magyarországon és egyébként külföldön is, hogy esélyesebbnek vélt csapatok kiesnek a kupában. Hozzátette, minden elismerést megérdemel a Békéscsaba. Lenadro pirosáról elmondta, elkövetett egy hibát, mint mindannyian elkövetünk az életben.

Kubatov hozzátette, igen, hibázott, de volt, amikor az ő góljával nyert a Fradi, ráadásul nem akármilyen srác Leandro.

Kubatov azt is elmesélte, hogy egy médiában dolgozó ismerőse megkérdezte, hogy „Mi ez a futball?”.

Kubatov ezt válaszolta: „Zsuzsa, az a helyzet, hogy Ugyanazt a darabot, kicsit változó szereposztással, 100 éve játsszák és tízezrek kíváncsiak rá minden héten.”

Majd kijelentette: „Azt is tegyük hozzá, hogy legalább boldogságot okoztunk Békéscsabán és Újpesten.

A továbbjutott viharsarkiak a Puskás Akadémiával találkoznak a következő körben (február 12 és 19 a két tervezett játéknap), míg az FTC vasárnap 15.45-től fogadja bajnoki mérkőzésen a felcsútiakat.

Minden további részlet a sajtótájékoztatóról a linkre kattintva olvasható

Legfrissebb híreink