Krízishelyzet Újpesten – nem akartak nyerni?

Nebojsa Vingjevics elkeseredett és kemény szavai.

Forrás: újpestfc/facebook

Azt már az Újpest téli felkészülési időszakában borítékolni lehetett, hogy nem vár majd problémamentes tavasz a lilákra. A közönségkedvenc, akkor még gólkirály-jelölt Feczesin távozása után még nagyobb volt a zúgolódás a IV. kerületben a szurkolók részéről.

A tavaszi nyitóforduló, és az ott, a Debrecen ellen elszenvedett kiütéses zakó (0-4) csak olaj volt a tűzre, de a későbbi eredményekkel sem tudta a gárda vezetőedzője, Nebosa Vignjevics megnyugtatni a lila-fehér drukkereket.

A Loki elleni vereség után, a Vidi is győztesen távozott a Megyeri útról (0-1), majd két döntetlen következett, a bajnokságban a Mezőkövesd (2-2), a Magyar Kupában a MOL Fehérvár ellen (0-0).

Most először talán a legvérmesebb lila-fehér szurkoló sem bánta a Derbi elhalasztását, hiszen nagyon "szétesett" egylet benyomását kelti a 20-szoros bajnokcsapatnak.

 

 

ZTE-Újpest: mesteri gólt szerzett az Újpest román légiósa - videó - NB1.hu

Forrás: ujpestfc.hu A Zalaegerszeg kispadján a bajnokságban is bemutatkozott a héten kinevezett Márton Gábor. Az újonc egerszegiek az Újpestet látták vendégül. A fővárosiak szerezték meg a vezetést a találkozón a 17. percben, ekkor a román Andreias Calcan ünnepelhetett. A légiós a téli átigazolási szezonban bólintott rá a lila-fehérek ajánlatára.

 

A városi rangadó elhalasztása miatt nyert napok sem segítettek azonban Litauszkiéknak, hiszen szombaton újabb fájó pofonba szaladtak bele Vignjevicsék, a kiesés ellen menekülő Zalaegerszeg is megverte a lilákat. 

Idén tehát egy pontocska az Újpest mérlege négy bajnokit követően, nem csoda, hogy a csapat visszacsúszott a tabella 8. helyére, és már csak 4 pont választja el a 11., kiesést jelent helytől.

Az Újpest FC vezetőedzője a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva értékelte a Zalaegerszeg elleni meccset:

"Az első félidőben jól kezdtünk, több gólt is szerezhettünk volna, végül egyet sikerült. Abban az időszakban kézben tartottuk a meccset, ám elegendő volt egyetlen figyelmetlenség, a hazaiak egyenlítettek, és utána nem találtuk a korábbi játékunkat. Próbálkoztunk, de nem ment. A második félidőben mindkét oldalon voltak ígéretes lehetőségek, végül a Zalaegerszeg az egyiket kihasználta, nekünk pedig nem sikerült egyenlíteni. Sajnos a második félidei játékunk nem azt tükrözte, hogy nyerni akarunk.”

A szerb szakember a vereség okaira is kitért, szerinte hiányzik csapatából a stabilitás, illetve jelenleg nincs olyan játékos az újpesti keretben, aki a nehéz pillanatban összefogná a csapatot, motiválná a többieket, támogatná őket, egyszóval hiányzik egy igazi vezéregyéniség, és mindez most már krízishez vezetett a klub életében.

"Kár tagadni, krízishelyzet van Újpesten. Ugyanakkor nem akarok kifogásokat keresni, a rendelkezésre álló játékosokkal kell megtalálnunk a kiutat. Egyébként sem először kerülünk nehéz helyzetbe. Egyfelől szerencsés, hogy háromnaponta meccseket játszunk, mert így nincs időnk keseregni a vereségek után, másfelől éppen emiatt nincs időnk kijavítani a hibákat. Egy győzelem talán elegendő lehet, hogy végre kilábaljunk a gödörből".

Egy győzelem, aminek megszerzése továbbra sem lesz egyszerű feladat az együttesnek, hiszen a székesfehérvári kupavisszavágó után, ahhoz a Kaposvárhoz látogat majd az Újpest, amelynek mindent egy lapra kell feltennie, és biztosan egy igen elszánt csapat várja majd a fővárosiakat, hiszen a Kaposvárnak az az utolsó esélye a bennmaradást illetően, ha nyer az Újpest ellen.

A Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegének alkalmatlansága miatt, a következő fordulóban igen veszélyes Puskás Akadémiát is albérletben kell fogadnia Novothnyéknak.

Legfrissebb híreink