Közel járt a Topolya a Partizan legyőzéhez- videó

Az utolsó pillanatokra is maradtak izgalmak.

Forrás: FKTSC/Facebook


A szerb első osztályban, a Szuperligában a vajdasági Topolya a nagy rivális FK Partizan Beograd csapatát fogadta a bajnokság 23. fordulójában.

A Zentai Városi Stadionban telt ház előtt lejátszott találkozón, rövid tűzijáték után kezdődött el a mérkőzés. Az igazi futballhangulatban induló meccsen a pályán már nem volt ennyire pörgős a játék az első 45 percben. Bár mindkét együttesnek volt lehetősége a vezetés megszerzésére, gól nélküli döntetlennel vonultak a felek pihenőre.

A másik játékrész 68. percében aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat, Szilágyi Vladimir egy kapusról kipattanó labdát pofozott a belgrádi kapuba.

Amikor már mindeki elkönyvelte a bravúros topolyai győzelmet, a 91. percben egy egészen érthetetlen tizenegyeshez jutott a fővárosi gárda.

Egy szöglet után a vendég csapat két játékosa is "padlót" fogott a hazai 16-oson belül, Lazar Lukic játékvezető pedig érthetetlen módon a tizenegyespontra mutatott...

A megdöbbent hazaiak hiába reklamáltak, az utolsó pillanatokban értékesített tizenegyessel kialakult az 1-1-es végeredmény.

 

 

A hazai csapat gólját szerző csatár, Szilágyi így nyilatkozott klubjának:

"Rossz volt a pálya, nehéz ellenfél találkoztunk a Partizan egy komoly klub, amit a táblázaton elfoglalt helyük is mutat. Sajnálhatjuk az elveszített két pontot, 90. percben kapott gólt büntetőből. Persze, hogy fáj de már a szerdai Szabács elleni meccsel kell foglalkoznunk. Nagyon örülök, hogy betaláltam a Partizan ellen, törekedni fogok, hogy a folytatásban is eredményes legyek, nem állok itt meg."

Szabó Zoltán, a kék-fehérek szakvezetője is értékelt: 

"Szeretnék gratulálni mindenki csapat játékosainak, nem egy ideális pályán játszottunk, és nem egy szép játékot mutatunk, de ez egy harcias, igazi bajnoki mérkőzés volt, nem volt sok helyzet.
Mi az egyiket kihasználtuk, és vezetünk 1-0-ra. Hogy mi történt az utolsó pillanatokban azt nem tudom, de tizenegyest fújtak ellenünk, és abból egyenlített a Partizán.  Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, a nagy belgrádi csapat ellen de nincs csak idő sírni, minket már szerdán vár az újabb bajnoki.
Megpróbálunk minél előbb regenerálódni, és készülünk a következő meccsre."

A Topolya 38 pontjával a tabella 5. helyét foglalja el és már szerdán újabb bajnoki vár az együttesre, a FK Macva Sabac gárdájával találkoznak Varga Borisék.

SZUPERLIGA, 22. FORDULÓ
Topolya–Partizan 1–1

TSC: Filipovics - Varga - Antonio - Babic - Zec - Milicevic - Tumbasevic - Duronjic - Arsenijevics - Lukic - Szilágyi

Gólszerző: Szilágyi (68.) illetve Natcho (90. 11-esből)

Az élcsoport: 1. Crvena zvezda 61 pont, 2. Partizan 48, 3. Vojvodina 45, …5. Topolya 38

Legfrissebb híreink