Közel egy év után játszhat ismét a válogatott futballista

Babona miatt kihagyná a következő meccset.

Forrás: dac1904.sk/hu

A DAC tavaly júniusban jelentette be, hogy Vida Máté hosszú időre kidőlt. A középpályásnak a Rózsahegy elleni kupameccsen szakadt el a keresztszalagja. Vida már látja a fényt az alagút végén, hamarosan újra a pályán segítheti a dunaszerdahelyi együttest.

"Az elmúlt két hétben már a csapattal edzettem. Minden rendben van, már egymás elleni meccsen is játszottam, gólpasszt adtam" - fogalmazott Vida az nso.hu-nak

A futballista azt is elmondta, hogy mentálisan megerősödött a nehéz időszak során.

"Egy ilyen jellegű sérülés gyógyulási ideje hat-kilenc hónap, s az illetékesekkel konzultálva fél év után elkezdtem teljes intenzitással edzeni. Sajnos azonban előjöttek a fájdalmak, talán túl korán vágtam bele a munkába. A térdem rendben volt, de a gyulladást meg kellett szüntetni, ami az összes bölcsességfogam kihúzásával sikerült is. Örülök, hogy már látom a fényt az alagút végén. Jelenleg jól érzem magam, mentálisan megerősödtem, vezetőedzőnk, Bernd Storck döntésén múlik, mikor jelöl a csapatba" - hangsúlyozta Vida Máté, aki a magyar válogatott szerelését eddig 6 alkalommal húzhatta magára.

Érdekesség, hogy a DAC szerdán a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében a Rózsahegy otthonában vendégeskedik. Vida elmondta, babonából kihagyná ezt a találkozót, hiszen ahogy fentebb jeleztük, tavaly pont a rózsahegyiek elleni mérkőzésen dőlt ki a sorból. 

Legfrissebb híreink