Kövesd-ZTE: a szakmai igazgató hetekkel ezelőtt megmondta

Egyik csapat sem fog unatkozni a továbbiakban.

Forrás: Mezőkövesd

„Jó lesz!”

Ezt mondta az nb1.hu-nak hetekkel ezelőtt Tóth László a Mezőkövesd szakmai igazgatója, a Vasas elleni, 3-0-ra megnyert edzőmeccsük után. Viszont ezt még nem a csapata, bajnokságban nyújtandó teljesítményéről állította, hanem a Kínába szerződött, addig az NB I egyik legjobb játékosának számító Sztefan Drazics pótlására érkező Budu Zivzivadze volt az, akiről beszélt. A támadó akkor már úton volt Kuttor Attila csapatához.

„Kétszeres gólkirály.”

Tette hozzá a lényeget a szakember és a grúz már az első meccsén elkezdett bizonyítani. A Kövesd ugyanis az ő góljával győzte le az első fordulóban hazai pályán a Zalaegerszeget 1-0-ra.

Olyan mérkőzésen, melyen a vendégek lazán pontot, de akár még pontokat is szerezhettek volna.

 

 „Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, amelyen rendkívül fontos volt számunkra a győzelem megszerzése. Kiegyenlített meccs volt, a szerencsével sem álltunk hadilábon, de ezért mindent meg is tettünk. Voltak olyan időszakai a találkozónak, amikor többet támadott a Zalaegerszeg, de mi kihoztuk a maximumot a mérkőzésből. Mindent sikert meg kell becsülni, nagyon értékes számunkra ez a három pont” - értékelt a mérkőzés után Kuttor Attila, a matyóföldiek mestere.

 

A ZTE tehát zakóval kezdett, de jó játékkal is egy olyan gárda otthonában, mely tavaly masszív tagja volt az élvonalnak.

 

„Nem érdemeltünk vereséget, de ez pontszámban nem mutatkozik meg, ezért mérges vagyok. Egyrészt a kapott gól miatt, másrészt mert helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, de ezekből nem tudtunk betalálni. Több szituációban az ellenfelünk fölé nőttünk, de ez sajnos gólt nem eredményezett. A jövőben mindenképpen be kell lőnünk a ziccereket, hogy eredményesek legyünk” - mondta Dobos Barna, a zalaiak mestere a lefújás után.

 

A ZTE-re akkor sem várt volna könnyű sorozat, ha nem marad el a következő fordulóban az FTC elleni, hazai meccse. Dobosék mennek a Lokihoz, majd a Kaposvárhoz, a vereség miatt meg minél hamarabb el kellene kezdeniük a pontgyűjtést.

A Kövesd megy a másik újonchoz, majd fogadja a villámrajtot vevő Puskás Akadémiát, majd jön a nagy rangadó, a Diósgyőr vendégeként.

Egyik csapat sem fog unatkozni.

 

Legfrissebb híreink