Kövesd-Vidi: Szabics tovább varázsol

Pintérék csak egy órát bírtak.

Forrás: Mezőkövesd/Facebook

Mezőkövesd-MOL Fehérvár FC 1-3

Magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott a Fehérvár Mezőkövesden, így egyre biztosabb, hogy megvan az NB I bronzérmese.

Az első egy órában remekül tartott magát a Kövesd, mely a vezetést is meg tudta szerezni, ám az egyenlítő talált után a Fehérvár egyszerűen bedarálta Pintér Attila csapatát.

A győzelmével immáron 50 pontos a Vidi, 5 pont a hátránya a DVTK ellen vereséget szenvedő Puskás Akadémiával szemben, és már csak egy győzelemre van attól, hogy biztos legyen a bronz.

A Mezőkövesd sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el, ráadásul a következő fordulóban sem vár rá könnyű feladat, hiszen a kiesés elől menekülő Honvéd vendége lesz. A Vidi nem csak a bajnokságban érdekelt, ma több játékos is bebizonyíthatta Szabics Imrének, aki továbbra is veretlen a Fehérvár élén, hogy számíthat rájuk a kupadöntőben is.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: DÁRDAI PALKÓ

Benne volt az első gól előkészítésében, majd ő lőtte a másodikat. Remekül játszott az egész meccsen, valamint hatalmasat küzdött.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: BAMGBOYE GÓLJA

Majdnem percre pontosan egy óráig bírta a Fehérvár nyomását a Mezőkövesd, ám sikerült feltörnie Szabics Imre csapatának Pintér Attiláék védelmét. Látszott is, hogy az első találat megfogta a hazai csapatot, hiszen hat perccel később jött is a második.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

13. p.: Besirovics nagyszerűen ugratta ki Vutovot, aki az ötös sarkától a léc alá vágta a labdát hat méterről. 1-0!

59. p.: Dárdai balról középre ívelte a labdát, ám Vajda csak röviden szabadított fel, így a játékszer Bamgboye elé került, aki kilenc méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 1-1!

65. p.: Nego ívelte át a labdát jobbról a túlsó oldalra, majd Dárdai az ötös bal sarkától a hosszúba lőtt. 1-2!

90+3. p.: Nego indított Petrjakot, aki egyből középre lőtte a zsugát, amire Szabó Levente érkezett és hét méterről a bal alsóba lőtt. 1-3!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő körben a Mezőkövesd a Honvéd vendége lesz, míg a Fehérvár a Ferencvárost fogadja hazai pályán.

JEGYZŐKÖNYV:

Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár 1-3 (1-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapus, v.: Bognár
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas (Diallo, 90.), Pillár, Katanec, Vajda - Berirovic, Martic (Rui Pedro, 90.), Chrien (Vojtus, 69.) - Cseri (Kavtaradze, 86.), Jurina, Vutov (Nagy D., 86.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Fiola - Bamgboye (Petrjak, 75.), Nego, Houri, Dárdai - Zivzivadze (Alef, 81.), Nikolics (Szabó L., 87.)
gólszerzők: Vutov (13.), illetve Bamgboye (59.), Dárdai (65.), Szabó L. (93.)
sárga lap: Jurina (36.), Farkas (40.), Besirovic (44.), Vojtus (75.), illetve Musliu (29.), Nikolics (45+2.), Fiola (53.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink