Kövesd: maradhat az Újpest kiszemeltje, kellene a felcsúti

Rengeteg változás történik a játékoskeretben.

Forrás: Mezőkövesd/Facebook

Hagyacki Józsefet, az élvonalbeli csapatot fenntartó Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatóját a boon.hu kérdezte meg a játékoskeretben várható változásokat illetően.
 
„Moutari már elment a Budapest Honvédba, az esete lezárt akta. Molnár Gábor. kölcsönben volt nálunk, a sorsa kérdéses, jelenleg még nem tudjuk, hogy Felcsúton számolnak-e vele, vagy sem. Az tény, hogy szeretnénk, ha nálunk maradna, de sakknyelven fogalmazva még függőben van az ügye. Úgy néz ki, hogy Koszta marad, de van érdeklődő iránta. Drazicnak élő szerződése van velünk, így szinte bizonyosan ezután is velünk lesz. Nálunk nincsenek bérelt helyek, keretünk minden tagja fontos és egyenrangú, viszont a gólgyártásban élen járók elsők az egyenlők között. Arra törekszünk, hogy a személyi kérdéseket illetően az edzőtábor kezdetére, azaz július 15-re összeálljunk, de ez valószínűleg csak álom marad, utána is lehet még nálunk jövés-menés…”
 

Ami pedig a Mezőkövesd Zsóry FC keretét illeti: az már korábban eldőlt, hogy Silye Eriket – aki a Ferencvárosi TC-ből kölcsönben szerepelt a mezőkövesdieknél – visszarendelték, és azóta a fővárosiakkal edzőtáborozik. Ugyancsak távozik a dél-borsodi gárdától a középpályás Tóth Bence, akinek egyelőre nincs új klubja. Hétfőn kiderült az is, az előzetes bejelentéssel ellentétben Hudák Dáviddal mégsem hosszabbítanak szerződést, a védő végleg az NB II.-es Gyirmót FC-hez igazolt. A korábban kölcsön­adott játékosok közül a támadó Baracskai Roland az FC Csákvár, Egyed Balázs a Putnok FC, Földi Botond pedig a Dorogi FC labdarúgója lesz. Varjas Zoltán és Varjas László valószínűleg a Kazincbarcikai SC-nél, Weiland Dominik pedig a Nyíregyháza SFC-nél folytatja, Csirmaz Istvánnak és Novák Csanádnak pedig csapatot keresnek. A márciusban igazolt horvát kapusra, Dino Hodzicra nem tartanak igényt, helyette Eduárd Fedinisinec lehet a harmadik számú kapus. A 18 ukrán játékos legutóbb a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szereplő Mándok VSE csapatát védte még az ősszel, az elmúlt fél évét pedig Mezőkövesden töltötte, eddig tesztelték, de nem igazolták le, most kaphat szerződést.
 

Legfrissebb híreink