Kövesd-Fradi: Stöger azt látta

Supka és a motiváció.

Forrás: fradi.hu

A 14. fordulót a Mezőkövesd és a Ferencváros rangadója zárja az NB I-ben. Cikkünkben összeszedtük a vezetőedzők meccs előtti nyilatkozatait.

Supka Attila (Mezőkövesd): ,,Az elmúlt időszak jó eredményeinek is köszönhetően az öltözőben a hangulattal nincsen semmi probléma, a játékosok hozzáállása továbbra is rendben van, az edzéseken és a mérkőzéseken is igyekeznek megcsinálni azokat a dolgokat, amiket kérünk tőlük. Az eddig látottak alapján azt gondolom, hogy az összpontosításban sokat kell még fejlődnünk, például Zalaegerszegen védekezésben megelőzhettük volna a 11-es szituációt, ha egy kicsit jobban figyelünk. A támadó harmadban szintén élesebbnek kell lennünk, mert azokból a helyzetekből, amelyek adódtak, gólt, vagy gólokat kell szerezni, ugyanis ha ezeket kihagyjuk, akkor mindig nagyon nehéz mérkőzéseink lesznek. Egy kicsit előre tekintve, bízom benne, hogy a Ferencváros ellen senkit sem kell motiválni, mindenki tudja, hogy ellenfelünk milyen erőt képvisel Magyarországon, rendszeresen szerepelnek a nemzetközi kupákban. Meg kell majd szerveznünk a védekezésünket és a támadójátékunkat is, fontos, hogy ezek jól működjenek majd a találkozón. Ha a védelmünk stabil lesz, és bátran fel merjük vállalni a támadójátékot, akkor meglepetést okozhatunk a Fradi ellen. Figyelnünk kell arra, hogy az egy az egy elleni párharcokat minél nagyobb arányban megnyerjük, az ütközéseink és labdaszerzéseink pedig agresszívak legyenek, emellett, ha elől is bátrak és pontosak leszünk, meglesznek azok a lehetőségek, melyekből gólokat szerezhetünk. A fővárosi csapatból nehéz kiemelni bárkit is, két olyan erős soruk van, hogy bármelyikkel esélyesek lennének a bajnoki cím megszerzésére, a kispadon is válogatott labdarúgók foglalnak helyet, éppen ezért véleményem szerint nem jelent előnyt számunkra az, hogy a zöld-fehérek csütörtökön Európa Liga mérkőzést játszottak. Azt gondolom, mindenképpen segítséget jelenthet az elképzeléseink megvalósításában az, ha sokan jönnek ki szurkolni nekünk, nagy lökést adhat a drukkereink buzdítása."

Peter Stöger (Ferencváros): ,,A Mezőkövesd ellen mindig kiélezett mérkőzéseket vívunk, főleg, amikor mi látogatunk hozzájuk. A MOL Fehérvár elleni bajnokin azt a játékot láttam, amit szeretnék, remélem, ezzel a lendülettel folytatjuk bajnoki szereplésünket. Az ötödik UEFA Európa Liga-mérkőzésünk után megyünk Mezőkövesdre, biztos vagyok benne, hogy mindenki megfelelő motivációval fog pályára lépni, hiszen nem lehet más célunk, mint a győzelmek, és a pontok gyűjtése."

NB I
14. FORDULÓ

18.00: Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC

Legfrissebb híreink