Kövesd-DVSC: könnyen változhat a bennmaradásért folyó harc – reakció

Bőven lesz mit matekozni.

Forrás: DVSC

A Mezőkövesdnek 37 pontja van, a jobbik kieső helyen lévő MTK-nak meg 29, így Supka Attila csapatának tényleg csak egy pici kell már csak ahhoz, hogy biztosítsa az élvonalbeli tagságát.

A Kövesd jól repesztett az utóbbi fordulókban (4 meccséből 3 alkalommal győzött, 1-szer zakózott), de az előző fordulóban 3-1-re kikapott Felcsúton, ami pofon kijózanítóként hathat a társaságra, mert jelezte, hogy ideje, hogy visszatérjen a teljes koncentráltság, mert a Kövesd matematikailag még nem hosszabbította meg az élvonalbeli tagságát.

„Mindössze három nap telik el a Puskás Akadémia és a Debrecen elleni mérkőzés között, így elsősorban a frissítésre helyezzük a fő hangsúlyt, illetve emellett taktikailag is rendbe kell tenni a csapatot, hogy a hajdúsági gárda ellen jó teljesítményt tudjunk nyújtani. Azt várom kedden, hogy feledtessük el a szombati mérkőzést, ehhez mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából és jó teljesítménnyel szeretnénk itthon tartani a három pontot. Néhány hónapja nagyon jó mérkőzésen legyőztük a Debrecent idegenben, de ez egy új találkozó lesz, ők és mi is új időszakban vagyunk, ettől függetlenül bízom benne, hogy jó eredményt fogunk elérni ezen a találkozón.”

A DVSC hazai pályán szenvedett el a szurkolói számára kiemelten fájó, 3-0-s vereséget az előző fordulóban hazai pályán a MOL Fehérvár FC-től, így Joan Carrillo csapata hasonló helyzetben van, mint a Kövesd. Viszont annyival nehezebb a dolga, hogy 2 ponttal kevesebbet gyűjtött eddig, így a debrecenieknek jobban kellenek a pontok a hátralévő mérkőzéseken.

Ám a helyzet a hétközi fordulóban könnyen változhat, mert ha a DVSC minimum annyi pontot szerez, mint a Gyirmót, és többet, mint az MTK, akkor matematikailag is biztossá válik a bennmaradása.

A Lokival kapcsolatos további hír, hogy Joan Carrillo vezetőedző több játékosa is sérült, viszont  Sylvain Deslandes visszatérhet eltiltása után, azonban Baráth Péter játéka egyelőre kérdéses.

Kezdés 16.30-kor.

Legfrissebb híreink