Kovács Kálmán Pisont miatt is üzent a kispestieknek

Picit megváltoztatta a becenevét.

Forrás: Honvéd/Facebook

Honlapunk is beszámolt arról, hogy a koronavírus már az NB I-et is "elérte". A hétvégén a Honvéd a Diósgyőrt látja vendégül. A kispestiek közleménye szerint a szombati mérkőzésen Pisont István irányítja a fővárosi csapatot. Erre azért volt szükség, mert Giuseppe Sannino és másodedzője, Alessandro Recenti kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt területeken élő emberekkel. 

Pisont eredetileg a kispestiek második csapatát irányítja. A gárda az őszi idényben 21 pontot szerzett az NB III Közép csoportjában, az alakulat a 10. helyről várhatja a folytatást. Pisont játékosként 1988-ban mutatkozott be a kispesti klubban, a csapattal háromszor nyerte meg a bajnokságot. Emellett 1989-ben a Magyar Kupában is aranyérmet szerzett. A magyar válogatottban 31 mérkőzésen jutott szóhoz Pisont István.

„Ismerem a srácokat, ők is ismernek engem, úgyhogy remélem, jól megy majd a közös munka. Az a célom, hogy győzelemmel mutatkozzam be a DVTK ellen. Giuseppével jó a kapcsolatunk, az ő iránymutatásai alapján készülünk. Szeretném élvezni a közös munkát és ezt kértem a játékosoktól is” – mondta Pisont István.

"Nyert" a koronavírus: Pisont lett a Honvéd ideiglenes edzője - NB1.hu

A 31-szeres válogatott labdarúgó, a Honvéd-legenda, az NB III-as együttesünk vezetőedzőjeként dolgozó Pisont István irányítja a Budapest Honvédot a következő, február 29-én szombaton 17:00 órakor kezdődő DVTK elleni bajnoki mérkőzésen. Giuseppe Sannino és másodedzője, Alessandro Recenti helyettesítésére azért van szükség, mert kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt területeken élő emberekkel.

A döntés után Kovács Kálmán is megszólalt. Kovács is emblematikus szereplője a fővárosi alakulatnak, ő öt bajnoki címet ünnepelhetett a Honvéddal. Kovács arra kérte a drukkereket, hogy minél nagyobb létszámban legyenek jelen a hétvégi rangadón:

"SZERETET...

Hetek óta arról olvasok, hogy vagy a csapat gyenge vagy az edző rossz. Néha mind a kettő, bár akkor nem igazán értem, hogy hogyan állhatunk az 5. helyen, ha minden katasztrófa. Viszont most egy óriási lehetőség van előttünk. Szombaton Pisont Pisti ül a kispadon (trónon!). Nem hiszem, hogy száz százalékig az Ő csapata lesz, de azt nagyon szeretném ha az Ő közönsége lenne! Aki teheti, menjen (jöjjön) ki a mérkőzésre és mutassuk meg, hogy egy nagy család vagyunk! Ha a kezdő sípszó felhangzásánál 3.000 en leszünk, akkor én biztos, hogy nagyon büszke leszek! Mert nekem : Pisont Pisti a legnagyobb ......BARÁT!”

Security Check Required

 

Kovács a nyilatkozatát egy kis szójátékkal zárta, hiszen Pisont Istvánt a kispesti drukkerek a legnagyobb királyként aposztrofálták.
 

Legfrissebb híreink