Koronavírus: veszélyben a Puskás Akadémia El-szereplése?

De még az NB I-es sem olyan egyszerű.

Forrás:

Mint ismeretes, elmarad a ma esti Puskás Akadémia-Honvéd bajnoki mérkőzés, mert a két klub bejelentése szerint pozitív koronavírus tesztet produkált az egyik felcsúti játékos. Az MTI kicsit később arról adott hírt, hogy több játékos tesztje is pozitív lett a felcsútiaknál.

 

Az nb1.hu több forrásból úgy értesült, hogy összesen 8 játékos érintett!

 

Az, hogy elmarad az esti meccs, összeesküvés-elméleteket szült a csapatuknak újra szurkolni akaró Kispest fanatikusok köreiben, többen arról írtak még honlapunknak is, hogy a felcsútiak nem mernek vagy akarnak kiállni a Honvéd ellen, ezért jelentették csak be a meccs reggelén a halasztást.

Ez viszont nem így van! 

Mégpedig azért nem, mert a meccsek előtt kétszer tesztelik a csapatokat, a legutolsóra a mérkőzés előtti napon szokott sor kerülni, az eredményeket viszont ki kell értékelni. Az meg időbe telik, mivel általában Budapesten történik meg.

De nézzük a továbbiakat.

A Puskás Akadémiának augusztus 27-én a svéd Hammarby ellen a stockholmi Tele2 Arénában kell(ene) pályára lépnie az El-selejtezőjében, addig a napig 11 nap van hátra, pozitív eseteknél meg két hét karantén, azaz 14 nap a kötelező.

Nyilván tesztelik majd még a felcsútiakat és azok hozhatnak más eredményeket (az nb1.hu reméli és szeretné is, hogy egyébként nemcsak a focisták, hanem a világon mindenki, mindig egészséges legyen), de a cikk elkészültének a pillanatában akkor is ez a helyzet.

Kérdéses, hogy az UEFA mit lépne abban az esetben, ha a Puskás Akadémia nem tudna megfelelő csapattal kiállni...

 

A versenynaptárban nincs nagyon mód meccsek pótlására. Nem az UEFA szabályzata, hanem az nb1.hu írja a következőket: az is lehet, hogy a negatív teszttel rendelkezőknek és fiataloknak kell majd játszaniuk. De ismét leszögezzük, ez honlapunk feltételezése.

 

És persze az is kérdéses, hogy a magyar bajnoki meccsekkel kapcsolatban milyen döntést hoz majd az MLSZ, ha hangsúlyozzuk, továbbra is pozitív teszteket produkálnak a felcsútiak.

A linkre kattintva egyébként megtudható, hogy az M4 Sport melyik mérkőzést közvetíti az elmaradó Puskás Akadémia-Honvéd helyett.

 

FRISSÍTÉS: 20.45

 

FRISSÍTÉS:

Koronavírus: kiakadt a Honvéd ügyvezetője - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink