Koronavírus: válogatott meccsek Dél-Amerikában, buli a tilalom idején

Németországban külön szabály van a focistákra.

Forrás:

KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA!

ANGLIA

A brit kormány a sportszervezetekkel együttműködésben továbbra is azon dolgozik, miként lehet majd újraindítani a sportéletet, amikor - vélhetően május 8-án - könnyítik a járvány miatti korlátozásokat. Kormányzati tisztviselők már tárgyalnak a logisztikai és az egészségügyi eljárásokról. A labdarúgó Premier League március 9. óta szünetel, és a tervek szerint június 8-tól folytatódik a játék.

Az Arsenal labdarúgóklub a jövő héten újra megnyitja játékosai előtt a London Colney edzőközpontot, egyéni edzések céljából. A futballistáknak továbbra is be kell tartaniuk minden óvintézkedést, egyedül utaznak, a tréning után pedig azonnal hazatérnek.

Az Everton labdarúgócsapata közleményben fejtette ki nemtetszését és csalódottságát, amiért 20 éves olasz játékosa, Moise Kean cheshire-i otthonában a felhívások és a járványügyi tiltások ellenére partit rendezett. Keant a buliban készített képek buktatták le, amik kikerültek az internetre és az angol bulvársajtó azonnal lehozta. Korábban Kyle Walkert, a Manchester City labdarúgóját marasztalták el hasonló eset kapcsán.

NÉMETORSZÁG

Hubertus Heil, a németek munkaügyi és szociális ügyekért felelős minisztere kifejtette: bár az alkalmazottak számára a munkahelyi biztonság érdekében a maszkban történő munkavégzést javasolja - és már a német labdarúgóliga is tett higiéniai javaslatokat -, a profi labdarúgók esetében ezt elképzelhetetlennek tartja.

DÉL-AMERIKA

A Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) bejelentette, hogy a kontinensen szeptember elején kezdődik a 2022-es világbajnokság selejtezősorozata. Az első fordulóra március végén került volna sor. A formátum nem változik, a tízcsapatos mezőnyben minden válogatott kétszer játszik mindegyikkel. A klubcsapatok számára kiírt Libertadores Kupa és Copa Sudamericana folytatásának időpontja egyelőre nem ismert, csak az biztos, hogy a CONMEBOL mindkettőt be akarja fejezni.

Legfrissebb híreink