Koronavírus: tesztelték a Dunaszerdahely játékosait, íme az eredmények

Elhárult az utolsó akadály is.

Forrás: DAC/Facebook

A hétvégén Szlovákiában is folytatódik a bajnokság. A Dunaszerdahely szombaton a Nagymihály csapatát fogadja majd. A DAC hivatalos weboldalának tájékoztatása szerint a bajnokságban szereplő összes játékost megvizsgáltak, és szerencsére a tesztek negatív eredményeket hoztak. Íme a Dunaszerdahely közleménye:

"Nem csak a DAC játékosainál, de a bajnokság összes csapatánál negatív eredményt hozott a múlt heti koronavírus-tesztelés.

Már tényleg semmi sem akadályozhatja meg a honi élvonal újraindulását. A Fortuna Ligát irányító Ligás Klubok Uniója tegnap este ugyanis bejelentette, hogy a bajnokság összes csapatánál elvégzett koronavírus-teszt negatív lett.

A COVID-19 betegség jelenlétének vizsgálata múlt csütörtökön és pénteken zajlott a liga 12 klubjánál. Összesen 385 játékost és stábtagot teszteltek, csapatonként minimálisan 30 személyt.

 

A DAC-nál pénteken zajlott a mintavétel. A szokásos orr- és toroktörlet-vétel személyenként nagyjából fél percig tartott. „Nyilván nem kellemes, de elviselhető“ – nyugtázta Vida Máté.

 

A Fortuna Liga rájátszása szombaton, június 13-án kezdődik. A DAC aznap este 20:00-kor a Nagymihályt fogadja a MOL Arénában."

Legfrissebb híreink