Koronavírus: szigorítás a Puskás Akadémiánál

Több megbetegedést jelentettek az iskolából.

Forrás:

ÍME, A PUSKÁS AKADÉMIA BEJELENTÉSE:

"Az eddigiek kiegészítéseként újabb szabályok léptek életbe akadémiánkon a koronavírus-fertőzés fokozott veszélye miatt.


Akadémiánk orvosi csoportjának vezetője, dr. Pelle Judit, akadémiánk igazgatója, Liszkai Dezső és Kiss Zoltán kollégiumigazgató újabb ajánlásokat fogalmazott meg játékosaink, szakembereink, munkatársaink számára a koronavírus-fertőzés megfékezése érdekében.

Mostantól kötelező a maszk viselése az Puskás Akadémia teljes területén és minden épületében, kötelező továbbá a másfél méteres távolság betartása és a kézfertőtlenítés az egyes épületekbe belépéskor és az épületekből kilépéskor.

Javasolt, hogy a kisebb helyiségekben és irodákban minél kevesebben tartózkodjanak, mégpedig a megfelelő távolság megtartásával és lehetőség szerint maszkban. Vendégeket ebben az időszakban nem ajánlott fogadni az akadémián, a megbeszéléseket pedig javasolt online formában szervezni.

Kerülendő üdvözlési forma a kézfogás, a pacsizás, az öklözés egyaránt. Az ebédlőben ugyancsak kötelező megtartani a távolságot és viselni a maszkot sorban álláskor.

 

Akadémiánk vezetői kérik, hogy amennyiben valaki tüneteket észlel magán (s hőmérséklete eléri a 37,5 fokot), semmiképp ne jöjjön dolgozni, panasz esetén orvosi csoportunkhoz lehet fordulni. Lehetőség szerint mindnyájan szedjünk vitaminokat, különösen C- és D-vitamint.

 

Javasolt továbbá, hogy játékosaink minél kevesebb ideig tartózkodjanak az öltözőben, az NB I-es csapat által használt helyiségekben és azok közvetlen környezetében pedig kizárólag a játékosok és a stábtagok tartózkodjanak.

Minthogy iskolánkban több koronavírusos megbetegedés is történt az elmúlt napokban, a felcsúti Letenyey gimnázium két hétig digitális munkarendre tért át.

Akadémiánk vezetői, szakemberei fokozottan kérik: figyeljünk és vigyázzunk egymásra ebben az időszakban!"

Legfrissebb híreink