Koronavírus: Schäfer Andrásnak nagyon rossz napja is volt ám

Megvan, hogy mikor térhet vissza a leghamarabb.

Forrás: Union Berlin

Mint beszámoltunk róla, Schäfer Andrásnál a napokban koronavírus-fertőzést mutattak ki. A Sportrádió szerda este elérte az Union Berlin magyar válogatott labdarúgóját, aki a következőképp jellemezte állapotát. 

„Erősebb megfázást érzek, de lekopogom, az íz- és szagérzékelésem nem ment el, jelét sem tapasztalom, hogy elmenne. A tegnap nagyon rossz volt, de ma már azt mondhatom, ha teljesen nem is vagyok jól, nem vészes az állapotom” – mondta szerda a Sportrádiónak Schäfer András, hozzátéve: egyhetes karantén vár rá, és ha a hatodik napra ütemezett tesztje negatív lesz, a hetedik napon elkezdheti az edzéseket. 

„Az első pár nap tényleg a pihenésről kell, hogy szóljon, mert ez a fertőzés veszélyes tud lenni. A klubnál már tudják, milyen vagyok, ezért külön is a lelkemre kötötték, hogy ne próbáljak meg erősíteni, mozogni itthon, mert ennél a betegségnél mindenre nagyon oda kell figyelni. Aztán ha a harmadik-negyedik napon nincs tünetem, idehoznak nekem egy szobabiciklit, és végezhetem az egyéni edzésmunkát.”

Az optimista forgatókönyv szerint már a jövő szombati, Freiburg elleni bajnoki mérkőzésen pályára léphet.

Az Unionn Berlin jelenleg a 6. helyen áll a bajnokságban, ami Konferencia-Liga selejtezőt ér. A 7. helyezett Köln előtt azonban csak 1 pontos az előnye, a Freiburg 2 egységgel előzi meg, a 3. helyezett Lipcse 4 pontos előnnyel rendelkezik.

Legfrissebb híreink