Koronavírus: példátlan fizetéscsökkentés Lőw Zsoltéknál

A PSG mellett a Premier League-ben is született döntés.

Forrás: Facebook/PSG

Megállapodott játékosaival a fizetéscsökkentésről Lőw Zsolt csapata, a Paris Saint-Germain. A Bajnokok Ligájában negyeddöntős francia bajnok a sportvilágban egyedi módon döntött: a vezetőség megfelezte azoknak a labdarúgóknak a bérét, akik több mint havi 100 ezer eurót keresnek, a többieknek pedig ennél kisebb mértékben csökkentette a járandóságát. Azok, akik 50 és 100 ezer között keresnek, 40, míg az 50 ezer alatt keresőknek 30 százalékos bevételkiesést fogadtak el. 

Koronavírus: Marco Rossi fizetése - NB1.hu

 

A Premier League-ben szereplő klubok közül elsőként a Southampton közölte, hogy megállapodott a játékosokkal és a szakmai stábbal a fizetések csökkentéséről. Az egyesület részleteket nem közölt, hogy milyen mértékben fogta vissza a béreket, csak azt, hogy a megállapodás áprilisra, májusra és júniusra vonatkozik, és a klubvezetés tagjai is csökkentett fizetést kapnak. A Premier League csapatai egységesen harmincszázalékos csökkentést javasoltak, de az angol élvonalbeli labdarúgók szakszervezete vasárnap elutasította az indítványt.

Mindeközben Új-Zéland labdarúgó-szövetsége május utolsó hétvégéig halasztotta a szezon rajtját, amely rend szerint április közepén indul. A csapatok számára május 16-ig az edzések is tilosak.

Legfrissebb híreink