Koronavírus: Paks-Kisvárda - már régen reagált az MLSZ az esetleges halasztásra

A hivatalos bejelentés mindig hivatalos bejelentés.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Révész Attila a Kisvárda sportigazgatója arról nyilatkozott, hogy a csapat több játékosa is pozitív, illetve kétes eredményű koronavírus-tesztet produkált. Az előbbiek miatt nem biztos, hogy a Kisvárda ki tud állni pénteken a Paks ellen,

Nézzük meg, hogy mi volt az MLSZ hivatalos állásfoglalása a koronavírus miatti meccshalasztásokkal kapcsolatban, amit az nb1.hu-n jelentettük meg 2020.08.26-án:

Az MLSZ közleménye:

"Az MLSZ fokozza a védekezést a járvánnyal szemben. A szervezet elnöksége szerdai ülésén olyan szabályokat alkotott, amelyek alkalmazkodnak a rendkívüli helyzethez, hatékonyan védik a sportág szereplőit és megóvják a versenysemlegesség elvét is.

Az MLSZ elnöksége az OTP Bank Liga-klubokkal történt egyeztetést követően augusztus közepén szigorította a szervezési és egészségügyi előírásokat a férfi élvonalbeli bajnokságra vonatkozóan. Ezzel segítve elő, hogy az NB I-es keretek tagjai közül a lehető legkevesebben kapják el a koronavírust.

Ennek értelmében:

Az élvonalbeli kluboknak járványügyi felelőst kellett kinevezniük.

Központi tesztrendszer keretében minden bajnoki mérkőzés előtt legfeljebb 72 órával PCR-tesztet kell elvégezni a meccsen résztvevő valamennyi sportszakemberen. Az elvégzett tesztekről nyilvántartást kell vezetni, az eredményekről az MLSZ folyamatos tájékoztatást kap.

Minden mérkőzés szervezésekor sportzónát kellett kijelölni, amelynek használata és az abba történő belépés szigorú szabályok szerint történik.

A játékosokkal közvetlenül nem érintkező, de akár a mérkőzések között is a sportzónában dolgozó személyzetre szigorú higiéniai előírások és megelőző intézkedések vonatkoznak.

Az MLSZ vezetése már ekkor jelezte a klubok felé, hogy módosulnak a szabályzatok, annak érdekében, hogy a jelenlegi, speciális helyzetben a lehető legkisebb késedelemmel lehessen megrendezni a bajnoki és MOL Magyar Kupa mérkőzéseit.

Az MLSZ elnöksége mostantól koronavírusos fertőzés miatt nem engedélyez halasztást, kivétel csapatonként egy-egy alkalommal, és az új időponton már nincs lehetőség változtatni.

Emellett az OTP Bank Ligában és a MOL Magyar Kupában résztvevő csapatok kereteinek és stábjainak tagjai kötelesek minden mérkőzés előtt három nappal PCR-tesztelésen részt venni, és az eredményekről az MLSZ-t tájékoztatni. A szabályozás meghatározza a tesztelésbe bevont célcsoportot, melynek az NB III-as fiókcsapatokból és a kooperációs szerződés partnercsapatától visszatérő játékosok is tagjai.

FRISSÍTÉS:

PÉNTEK, 9.13:

Legfrissebb híreink