Koronavírus: nagy változás jöhet a játékosok fizetésében

Összefognak az európai klubok.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

A koronavírus-járvány nagyban befolyásolja a globális futballéletet, mind külföldön, mind idehaza. Azt továbbra sem lehet látni, mikor folytatódhatnak a bajnokságok, egyáltalán lesz-e folytatás, emellett mi lesz például az Eb-pótselejtezőkkel vagy az európai kupákkal.

Egy azonban bizonyos: komoly változásokra lehet számítani minden téren. Az m4sport.hu vette észre, hogy olasz lapértesülések szerint az Inter felvette a kapcsolatot Európa nagy klubjaival a játékosok fizetésének csökkentése miatt. Jelen helyzetben érthető okokból Olaszországot és Spanyolországot érintheti a legrosszabbul a járvány, komoly következményeket vonhat a gazdaságban, ezen belül is a klubok gazdálkodásában és pénzügyi létében. 

Átalakul a foci: vége a magas fizetéseknek, átigazolási díjaknak - NB1.hu

 

Beppe Marotta, az Inter tanácsosa arról tárgyal az európai topcsapatokkal, hogy mi a véleményük egy 30 százalékos csökkentési rátáról, amelyet egyöntetűen bevezetnének - a Barcelonánál és a Real Madridnál egyetértenének a lépéssel, Olaszországban megoszlanak a vélemények, a franciáknál és a németeknél több klub már kezdeményezte a bércsökkentést (a Mönchengladbachnál önként mondtak le fizetésük egy részéről a játékosok), de például a spanyol másodosztályban és a svájci bajnokságban egyes csapatok megváltak akár legjobbjaiktól is, hisz leállt a futballélet, így nincs bevétel.

Egyértelmű, hogy ilyen téren az NB I-et is komolyan érinti a helyzet, más kérdés, hogy előfordulhat, a legnagyobb problémákat nem csupán a járvány lecsengésével párhuzamosan lehet majd tapasztalni...

Legfrissebb híreink