Koronavírus: Magyarország stadionokat ajánlott fel az UEFA-nak

A válogatott meccsek megrendezésében is változások lehetnek.

Forrás:

ÍME, AZ MLSZ BEJELENTÉSE:   

"Magyarország azon négy ország egyike, amely biztosítja, hogy az UEFA és az érintett klubok semleges helyszínen rendezhessenek Bajnokok Ligája- és Európa-liga-selejtezőket a következő hetekben.

Az UEFA tájékoztatta a nemzeti szövetségek vezetőit a klubtornák 2020-2021-es selejtező mérkőzéseinek új rendezési szabályairól. Semleges helyszíneken is lehet összecsapásokat rendezni, amennyiben a két ország koronavírusra vonatkozó előírásai nem teszik lehetővé az érintett hazai klub mérkőzésrendezését.

Ezzel összefüggésben az UEFA nyilatkozatában köszönetet mondott Magyarországnak (valamint három másik európai országnak: Ciprusnak, Görögországnak és Lengyelországnak), hogy igény esetén stadionokat bocsát az UEFA és az érintett klubok rendelkezésére a semleges helyszínen lejátszandó BL- és EL-összecsapások megrendezésére.

Az európai szövetség a szeptemberi válogatott mérkőzésekkel kapcsolatos kihívásokat is megvitatta. Az UEFA és a nemzeti válogatottak szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy ezeket a mérkőzéseket az eredeti helyszínen lehessen lejátszani, ám egyelőre a válogatott meccsek semleges pályán történő lejátszása sem zárható ki.

Az UEFA és 55 tagszövetsége is mindent megtesz azért, hogy a mérkőzéseket szurkolók jelenlétében játsszák le a csapatok, az európai járványhelyzet azonban országonként más és más. Az európai szövetség folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és várhatóan augusztus közepén értékeli ki a helyzetet. Így akkor dől el az is, hogy a jelenleg érvényben lévő zártkapus döntés – legalább részben – feloldható-e.

Szóba került az utánpótlástornák többségének elhalasztása 2021 tavaszára, végleges döntés azonban még nem született a kérdésben."

Legfrissebb híreink