Koronavírus: komoly intézkedés Gulácsiéknál

Tilos a kézfogás a Lipcsénél.

Forrás:

A koronavírus-járvány miatt utazási tilalmat rendelt el játékosai, a megfigyelők és minden más munkatársa számára a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig labdarúgóklub.

"Egyelőre minden utazást töröltünk, és folyamatosan kapcsolatban vagyunk a labdarúgóligával, valamint az egészségügyi szervezetekkel" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Julian Nagelsmann vezetőedző.
    
A szakember a hét elején két szabadnapot adott a játékosainak, akik közül többen rövidebb utazásokra használták fel ezt az időszakot. A csapatkapitány Marcel Sabitzer Bécsbe, a csapat néhány francia tagja pedig Párizsba utazott.
    

Az RB Leipzignél a koronavírus-járványtól függetlenül már évek óta léteznek bizonyos viselkedési szabályok, így például a klubnál dolgozók nem kézfogással köszöntik egymást, és számos más intézkedéssel igyekeznek kizárni a vírusfertőzés lehetőségét. A munkavállalókat pedig arra ösztönzik, hogy amint betegnek érzik magukat, maradjanak otthon.
    

A Bundesligában a címvédő Bayern Münchentől egy ponttal lemaradva második Leipzig vasárnap a Bayer Leverkusent fogadja a 24. fordulóban.

Legfrissebb híreink