Koronavírus: keményen megmondta az Újpest csatára

Testvérét is félti Novothny.

Forrás: ujpestfc/facebook

Az utóbbi napokban a futball helyett a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság veszi át egyre jobban a szerepet az élet minden területén, és a labdarúgók is csak egyre nehezebben tudnak a munkájukra összpontosítani.

Nem kivétel ez alól a lila-fehérek 25 éves támadója, Novothny Soma sem. A játékos elismerte, a kialakult helyzet miatt egyre nehezebben tud a futballra összpontosítani:

"Ha hipochonder nem is vagyok, az izgulósabb típusok közé tartozom. Fogalmazzunk úgy, nem örülök a kialakult helyzetnek. Főleg, hogy a lánytestvérem Olaszországban él" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Novothny.

A játékos elmesélte, hogy a csapatnál is egyre inkább téma a járvány, és a magyar azon kevés bajnokságok közé tartozik, ahol igaz nézők nélkül, de még rendeznek meccseket:

"Minden reggel közösen reggelizünk, s mi másról beszélnénk, mint a betegségről. A legtöbben úgy gondolják, előbb-utóbb nálunk sem rendeznek mérkőzéseket. Különös lenne, ha az egész földön szünetelnének a bajnokságok, s éppen nálunk lenne másképp."

A tavasszal négy gólt szerző támadó szerint egyik csapat, egy játékos sem szeret nézők nélkül futballozni, de most ezt kell megoldaniuk.

"Most mondjam viccesen, hogy ha van csapat, amelyiket nem érint olyan súlyosan a rendelkezés, azok mi vagyunk!? Sajnos hozzá vagyunk szokva a kevés nézőhöz. De így is más lesz pályára lépni, Zalaegerszegen fogadjuk a Paksot, egyetlen néző sem lehet a lelátókon. Furcsa lesz. Egy futballistának igenis készen kell lennie egy ilyen helyzetre, fejben kell felkészülnie arra, hogy mi vár rá."

Novothny hozzátette, a rossz periódusból minél előbb ki kell törniük, erre pedig a szombati, Paks elleni bajnoki kitűnő lehetőség, és bizakodik, hogy zártkapus meccs ide vagy oda, begyűjtik a három pontot.

Főleg, hogy a közvetlen riválisukkal találkoznak a szombati fordulóban, hiszen Böde Dánielék egy ponttal kevesebbet szerezve foglalják el a lilák után a 10. helyet.

Legfrissebb híreink