Koronavírus: Kádár nem ért ki Kínába

Pár órán múlt az utazása.

Forrás: MLSZ/Facebook

Kádár Tamás február végén írt alá a kínai bajnokságban szereplő Shandong Luneng csapatához. Az ázsiai klub tájékoztatása szerint a magyar válogatott védő majd a 4-es számú mezt viseli az új együttesében. Kádár a Dinamo Kijevtől igazolt a Shandong Lunenghez. A védő az nb1.hu-nak nemrég elmondta, hogy otthon készül a bajnokságra.

Kádár Kínában: a legújabb fejlemények - NB1.hu

 

Az 57-szeres válogatott labdarúgó már azt tervezte, hogy Kínába utazik, de ez mégsem történhetett meg. Varga Sándor arról beszélt, hogy Kínában a koronavírus miatt beutazási tilalmat rendeltek el. Kádár menedzsere hozzátette, csak néhány óra választotta el a játékost attól, hogy megérkezzen Kínába.

 

"Sikerült minden engedélyt beszerezni, a kezében fogta a szükséges papírokat, már a repülőjegyet néztük, terveztük, hogy mikor indulhat, de egyelőre itthon van. Ugyanis a kínai kormány félve attól, hogy a külföldről érkezők beviszik magukkal a fertőzést, beutazási tilalmat rendelt el. Néhány órán múlott, hogy megérkezzen és csatlakozzon a Santung Lunenghez, de jelen pillanatban vagy harminc európai és dél-amerikai futballistához hasonlóan várakoznia kell" - fogalmazott Varga a Blikknek

 

Kádár otthon próbálja megőrizni az erőnlétét. A Shandong Luneng vezetői egyébként sokat várnak Kádártól.

"Tamás vett többféle gépet otthonra, hogy a lehetőségekhez képest megfelelő erőállapotban legyen. Jó néhány alkalommal beszéltünk a csapat edzőjével, a szakmai stáb nagyon szeretné, hogy együtt készülhessen a többiekkel. Sokat várnak tőle, nyilvánvalóan azért szerződtették, mert olyan focistának tartják, aki nagy segítségére lehet az együttesnek. Abszolút számolnak vele, csak éppen az egész világot sújtó betegség speciális helyzetet teremtett" - mondta Varga Sándor.

A kínai bajnokság az eredeti tervek szerint február 22-én rajtolt volna. Jelenleg a májusi kezdés tűnik talán kivitelezhetőnek. 

Legfrissebb híreink